У Чехії заморозили активи олігарха, який пов’язаний із Путіним
У Чехії заморозили активи олігарха, який пов’язаний із Путіним

У Чехії заморозили активи олігарха, який пов’язаний із Путіним

В уряді Чехії ухвалили рішення накласти арешт на банківські рахунки та активи російського олігарха Володимира Євтушенка. Бізмесмена, пов'язаного з диктатором Володимиром Путіним, який напав на Україну, минулого місяця внесли до списку санкцій.

Про це у неділю, 30 липня, повідомило "Чеське телебачення". Як стверджується, Євтушенко нібито таємно контролює компанію з виробництва електричних компонентів АФК "Система" та володіє готелями у Чехії.

У Росії його компанії виробляють та постачають системи озброєння для окупаційної армії, яка воює в Україні. Його майно в Карлових Варах оцінюється більш як у півмільярда крон.

Фінансово-аналітичне управління Чехії почало застосовувати санкції проти найважливішого російського олігарха, який володіє нерухомістю в Чехії. Держава заблокувала рахунки компаній Володимира Євтушенка, який має тісні зв'язки з главою Кремля Володимиром Путіним, і наклала арешт на майно на сто мільйонів крон (близько $4 млн)", – стверджує видання.

Також журналісти пишуть, що окремо під санкції потрапило майно мільярдера у Карлових Варах, яке оцінюється більш ніж у 500 млн крон (близько $20 млн). Серед його активів, як ідеться в матеріалі, п'ятизірковий готель Savoy Westend, куди "раніше їздили важливі російські політики, художники та бізнесмени, деякі з яких зараз перебувають у списках санкцій".

У Чехії заморозили активи олігарха, який пов’язаний із Путіним

Як повідомляв OBOZREVATEL, родина Бориса Обносова, глави російського збройового холдингу "Тактичне ракетне озброєння" (КТРВ), володіє нерухомістю в Чехії на сотні мільйонів крон. Сам Обносов, чия компанія розробляє ракети, які Росія використовує для обстрілу української території, не фігурує ні в чеському, ні в списку європейських санкцій.

Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader