Порошенко про підбитий в Новоросійську корабель РФ: вони усі зустрінуться на дні
Порошенко про підбитий в Новоросійську корабель РФ: вони усі зустрінуться на дні

Порошенко про підбитий в Новоросійську корабель РФ: вони усі зустрінуться на дні

Російські воєнні злочинці не матимуть спокою ніде у світі поки вчинятимуть злочини в Україні.

Таким чином п'ятий президент України Петро Порошенко відреагував на атаку українських спецслужб на кораблі РФ у порту Новоросійська.

Під час тієї операції український морський дрон вдало атакував  великий десантний корабель РФ "Олєнєгорскій горняк".

"Дно – місце, де зустрінуться усі російські кораблі. Сьогодні корабель "Олєнєгорскій горняк" успішно відбив удар морського дрона своїм бортом. І дещо присів на дно", – написав Порошенко.

Він наголосив, що поки росіяни вчинятимуть злочини в Україні, "їм не буде спокою, ані в акваторії, ані в портах, ані будь-де в світі".

Нагадаємо, вранці 4 липня в Росії заявили про атаку дронів на військово-морську базу в Новоросійську. Поблизу цього російського портового міста було чутно вибухи, рух суден росіяни зупинили.

Вони традиційно відзвітували про нібито успішне знищення дронів. Однак згодом у мережі з'явилося відео, на якому видно, як після атаки перекинувся на бік один із російських кораблів: його буксують до берега.

Згодом з'явилася інформація, що операцію з атаки в районі Новоросійська провела СБУ у співпраці з ВМФ України. Момент атаки дрона на десантний корабель РФ у Новоросійську потрапив на відео.

У Чорному морі російський корабель з далекого Мурманська опинився внаслідок пошкоджень на Кримському мосту в липні: окупанти намагалися з його допомогою вирішити логістичні проблеми.

Джерело матеріала
loader
loader