Путін підписав закон про підвищення призовного віку
Путін підписав закон про підвищення призовного віку

Путін підписав закон про підвищення призовного віку

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон про розширення призовного віку на три роки. З 2024 року він становитиме 18-30 років замість нинішніх 18-27-ми. Спочатку міністр оборони Сергій Шойгу пропонував підвищити обидві межі призовного віку до 21-30 років, але згодом у проєкт внесли поправки.

Тиран Володимир Путін підписав закон, який розширює призовний вік у Росії до 30 років. Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації, він набуде чинності з 1 січня 2024 року.

Хоча верхня межа призовного віку зрушить із нинішніх 27 до 30 років, нижня залишиться на попередньому рівні – 18 років. Спочатку міністр оборони Сергій Шойгу пропонував зрушити нижню планку, встановивши призовний вік 21-30 років, Путін підтримав цю ідею. У такому вигляді Держдума ухвалила законопроєкт у першому читанні, але у липні голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив, що було вирішено збільшити лише верхню межу призовного віку. Він стверджував, що «дуже багато хлопців хочуть піти та служити саме у 18 років».

Також Путін підписав закон, який вводить заборону на виїзд за кордон для громадянина з дня вручення йому повістки, у тому числі за місцем роботи або навчання.

До слова, Росія від початку 2022 року примусово мобілізували до своєї армії від 55 тис. до 60 тис. чоловіків на окупованих територіях України.

Джерело матеріала
loader