УП: Олександр Дубінський прибув на допит до Державного бюро розслідувань
УП: Олександр Дубінський прибув на допит до Державного бюро розслідувань

УП: Олександр Дубінський прибув на допит до Державного бюро розслідувань

Правоохоронці розслідують обставини, повʼязані з виїздом народного депутата за кордон у період воєнного стану.

Народний депутат України Олександр Дубінський прибув на допит до Державного бюро розслідувань. Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Депутата викликали у межах кримінального провадження, яке розслідується за двоми статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);

  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, за попередньою змовою групою осіб).

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», депутат Олександр Дубінський виїхав за кордон, супроводжуючи свого батька, який лікується від важкої хвороби. Дозвіл на виїзд народному депутату ініціювало Міністерство охорони здоровʼя ще у червні 2023 року. 

«За даними слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно — без фактичного супроводу парламентаря», — повідомило СБУ.

Правоохоронці перевіряють не лише обставини, повʼязані з виїздом народного депутата за кордон у період воєнного стану, а й з’ясовують, яким чином депутат виконував свої обовʼязки, перебуваючи за кордоном, підписував документи, та інші важливі деталі.

У четвер, 3 серпня ДБР спільно САП проводили обшук в народного депутата. Дубінський назвав їх незаконними, зазначивши, що метою обшуків було виявлення будь-якого компромату, який може бути використаний для його дискредитації. Звинувачення на свою адресу з боку правоохоронців нардеп вважає надуманими та покликаними припинити його опозиційну діяльність.

Теги за темою
ДБР обшуки
Джерело матеріала
loader
loader