Данілов: Росія - колос на глиняних ногах, якого треба ставити на місце
Данілов: Росія - колос на глиняних ногах, якого треба ставити на місце

Данілов: Росія - колос на глиняних ногах, якого треба ставити на місце

Росія являє собою колоса на глиняних ногах, якого треба не боятися, а просто ставити на місце.

На цьому, як передає Укрінформ, наголосив у ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Так він прокоментував імовірну реакцію Заходу на вихід Росії із зернової угоди та блокування військами РФ судноплавства в Чорному морі.

"Росія – так званий колос на глиняних ногах, нічого там лячного немає, його просто треба ставити на місце", - вважає Данілов.

На його думку, якщо і НАТО, і західні держави промовчать стосовно блокування зернового коридору, "тоді буде біда".

"Свого часу промовчали на Африканському континенті - й бачимо, що там сьогодні відбувається: Росія зі своїми партнерами захоплює все більше й більше країн під свій вплив. Тож я наголошую: ви (Захід - ред.) на все маєте реагувати вчасно. Цивілізований світ, я думаю, вже вивчив уроки 2008 року – Грузію; вивчив уроки лютого 2014 року – Україну; і вивчив уроки літа 2014 року, коли російський режим убив 298 невинних людей, збивши цивільний літак MH17. Вони не понесли за це жодної відповідальності. А кожна людина має за все відповідати. Зло має бути покарано", – заявив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, Данілов заявив, що втрати Російської Федерації будуть ще важчими і масштабнішими. За його словами, з кожним новим бойовим завданням українські бойові безпілотники та морські дрони стають точнішими, оператори – досвідченішими, бойове злагодження – ефективнішим, а виробники отримують можливості вдосконалювати тактико-технічні характеристики.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader