Сплатила РФ понад 12 млн доларів податків. Компанію Bacardi визнали спонсором війни
Сплатила РФ понад 12 млн доларів податків. Компанію Bacardi визнали спонсором війни

Сплатила РФ понад 12 млн доларів податків. Компанію Bacardi визнали спонсором війни

НАЗК внесло бермудську компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує вести бізнес в РФ та активно шукає там нових співробітників.

Про це йдеться на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

– Після повномасштабного вторгнення Bacardi оголосила про зупинку експорту в РФ і припинення вкладень у рекламу, але пізніше ця частина допису зникла з її офіційної заяви. Відтак компанія продовжила постачати свою продукцію до країни-агресора на мільйони доларів і шукати нових співробітників, публікуючи оголошення про  вакансії, – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що виручка Бакарди Рус 2022 року зросла на 8,5%, до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд. Це на 206,5% більше, ніж 2021 року (1,5 млрд рублів), податку на прибуток до бюджету агресора сплачено на суму понад 12 млн доларів.

– Таким чином, Bacardi Limited продовжує сплачувати значні податки до бюджету росії, підтримувати її економіку та спонсорувати агресію проти України, – підсумували у агентстві.

Bacardi Limited – найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах. Серед відомих брендів компанії – бренді Baron Otard, D’USSÉ; джин Bombay; ром Bacardi; текіла Cazadores; горілка Grey Goose, Eristoff; віскі Dewar’s, William Lawson’s, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel’s Envy й інші напої (Martini, St-Germain, Bénédictine).

Раніше НАЗК внесло британську корпорацію Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни.

Теги за темою
НАЗК
Джерело матеріала
loader
loader