Шулики на Маковія: як смачно приготувати традиційну страву
Шулики на Маковія: як смачно приготувати традиційну страву

Шулики на Маковія: як смачно приготувати традиційну страву

Шулики– це традиційна страва, яку готують на свято Маковія. У кожному регіоні України є свій унікальний рецепт. Робити їх можна у вигляді печива, або з сиропом, доповнюючи в обох випадках медом та маком. 

Фудблогерка Тетяна з ніком _tanyushina_ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом шуликів з маком та медовим сиропом.

Рецепт шуликів на Маковія

Інгредієнти для коржу:

  • кефір – 500 г
  • яйця – 1 шт
  • цукор – 2 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • борошно – 650-700 г
  • сіль

Для начинки:

  • мак – 1-1,5 скл

Для сиропу:

  • вода – 1 л
  • цукор – 200-300 г

Спосіб приготування:

1. Для приготування коржа потрібно до кефіру додати яйце, сіль, цукор та соду. 

2. Насипати до маси борошно і замісити м'яке тісто. У готовому вигляді поділити його на дві частини, розкачати у пласт, зробити на поверхні проколи виделкою та випікати за температури 180 градусів 20 хвилин. Охолодити. 

Що приготувати на Маковія 2023

3. Для начинки потрібно ретельно перетерти мак та залити його окропом. Залишити на деякий час настоятися. 

4. Зварити сироп з води та цукру. Охолодити.

Традиційна страва шулики на Маковія

5. У тарілку потрібно поламати корж на середні шматочки, налити сироп і за бажанням додати мед. Залишити настоятися і подавати до столу. Смачного!

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, яку випічку можна приготувати на Медовий Спас 2023. 

Джерело матеріала
loader