/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F52ce5658ffeefc83d5a718dda0cbd637.jpg)
Шулики на Маковія: як смачно приготувати традиційну страву
Шулики– це традиційна страва, яку готують на свято Маковія. У кожному регіоні України є свій унікальний рецепт. Робити їх можна у вигляді печива, або з сиропом, доповнюючи в обох випадках медом та маком.
Фудблогерка Тетяна з ніком _tanyushina_ на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом шуликів з маком та медовим сиропом.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F865d5674757ba2b81b404d1c8fc7520b.png)
Інгредієнти для коржу:
- кефір – 500 г
- яйця – 1 шт
- цукор – 2 ст. л.
- сода – 1 ч. л.
- борошно – 650-700 г
- сіль
Для начинки:
- мак – 1-1,5 скл
Для сиропу:
- вода – 1 л
- цукор – 200-300 г
Спосіб приготування:
1. Для приготування коржа потрібно до кефіру додати яйце, сіль, цукор та соду.
2. Насипати до маси борошно і замісити м'яке тісто. У готовому вигляді поділити його на дві частини, розкачати у пласт, зробити на поверхні проколи виделкою та випікати за температури 180 градусів 20 хвилин. Охолодити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F25b74e04219104e2b61a49f419593fb7.png)
3. Для начинки потрібно ретельно перетерти мак та залити його окропом. Залишити на деякий час настоятися.
4. Зварити сироп з води та цукру. Охолодити.
5. У тарілку потрібно поламати корж на середні шматочки, налити сироп і за бажанням додати мед. Залишити настоятися і подавати до столу. Смачного!
Раніше OBOZREVATEL повідомляв, яку випічку можна приготувати на Медовий Спас 2023.
