Був відомий як "жива скульптура": на фронті під Куп'янськом загинув сумчанин Дмитро Буйвал. Фото
Був відомий як "жива скульптура": на фронті під Куп'янськом загинув сумчанин Дмитро Буйвал. Фото

Був відомий як "жива скульптура": на фронті під Куп'янськом загинув сумчанин Дмитро Буйвал. Фото

На фронті 11 серпня життя за Україну віддав 32-річний Дмитро Буйвал, який став на захист країни в червні 2022 року. До повномасштабного вторгнення Росії він займався живою скульптурою, вогненно-піротехнічними і світловими шоу.

Про смерть Героя повідомила його дівчина Наталія Новак у Facebook. За даними Нижньосироватської ОТГ Сумської області, звідки воїн був родом, Буйвал загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Первомайське Харківської області (Куп'янське спрямування).

Він служив старшим оператором 2-го протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки.

Дмитро Буйвал загинув

"Не можу в це повірити, але найкраща, найдобріша, найсвітліша Людина у всесвіті, мій коханий Дмитро Буйвал на щиті", – написала Новак.

Український воїн у Бахмуті
Захисника України не стало 11 серпня 2023 року

Українець родом із Старого села Сумської області. Був засновником громадської організації "Голос вулиць" і творчої майстерні, організував фестиваль вуличного мистецтва "Харитоненко Fest". Працював мімом, виступав закордоном. Вперше з'явився на вулицях Сум в образах містера Голдена Сміта, Шарманщика, Ґудзикового короля 10 років тому.

У нього також була авторська технологія виготовлення костюма.
Жива скульптура Дмитро Буйвал

"Ти сам рвався захищати Україну, хоч за законом не підлягав обов'язковій мобілізації – мав на те реальні підстави. Ти радів із того, що опановував різні види зброї, і коли вдавалося успішно виконати завдання", – написала дівчина воїна, звертаючись до нього.

Воїна не стало на Харківщині неподалік Куп'янська

За життя Буйвал встиг дати інтерв'ю "Суспільному" й розповісти про службу. Тоді він повідомив, що хотів потрапити на фронт із початку вторгнення – з 2014 року. Але його друг і побратим відмовляв його: мовляв, "тримай свій фронт".

Загинув захисник України
Буйвал займався творчістю, але пішов захищати Україну зі зброєю в руках

Архівне інтерв'ю Героя:

Як писав OBOZREVATEL:

– Виконуючи бойове завдання біля Красногорівки Донецької області, від кулі противника загинув 28-річний уродженець Рені під Одесою Роман Гаврилюк. Молодий чоловік перебував на службі старшого оператора-вогнеметника, мав звання молодшого сержанта.

– У боях за визволення Запорізької області загинув уродженець Борисполя на Київщині солдат Олексій Трепіков. Під час штурму позицій окупантів його разом із побратимами накрила ворожа артилерія.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader