Не міг навіть дихати: у Львові прооперували юнака зі складними вадами носа та щелепи
Не міг навіть дихати: у Львові прооперували юнака зі складними вадами носа та щелепи

Не міг навіть дихати: у Львові прооперували юнака зі складними вадами носа та щелепи

Хірурги Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит успішно прооперували юнака із розщілиною губи та піднебіння, який навіть не міг вільно дихати. Про це співробітники лікарні повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Костянтин народився із розщілиною губи і піднебіння. Ще у ранньому віці малюка прооперували, що призвело до утворення численних рубців, деформації перегородки носа та інших серйозних наслідків.

Хлопець не лише не міг вільно дихати, а й у 18 років він мав щелепу, що відповідала розмірам 5-річної дитини.

Для вирішення цих проблем сім’я з міста Самбір звернулася за консультацією до Львівської обласної дитячої лікарні Охматдит.

Я вже втратила надію на відновлення, – пригадує мама Костянтина.

Адже рідні пацієнта спочатку навіть не повірили фахівцям, що можливо все виправити.

Під час першої операції у березні щелепо-лицева хірургиня Христина Погранична та доктор Крейг Хобар провели дистракцію верхньої щелепи, завдяки якій вдалося збільшити її на 1,5 сантиметри.

Під час наступної операції був видалений дистрактор, а також виконана відкрита риносептопластика для відновлення перегородки носа та його зовнішньої форми.

Результат блискавичний, – поділилася враженнями мама Костянтина.

Вона висловила вдячність хірургам Христині Пограничній та Андрію Міськіву за їхню роботу та надію, що подальші кроки також будуть успішними.

Планується, що подальше лікування продовжить стоматолог-ортодонт. За результатами реабілітації буде вирішено, чи потрібне пацієнту додаткове оперативне втручання.

Фото та джерело:

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader