ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація
ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація

ПВК «Вагнер» зареєструвалася у Білорусі як освітня організація

У білоруському Єдиному держреєстрі юридичних осіб і індивідуальних підприємців відомості про реєстрацію найманців Пригожина з`явилися 3 серпня.

Російська воєнізована група найманців «Вагнер», що називає себе приватною військовою компанією, зареєстрована як освітня організація у Білорусі, куди з липня почали передислоковуватися її підрозділиповідомляє CNN.

Про таку реєстрацію найманців Пригожина свідчить білоруський Єдиний державний реєстрі юридичних осіб і індивідуальних підприємців

Юридична особа з назвою ТОВ «Группа Вагнер» була зареєстрована 3 серпня 2023 року Осиповицьким районним виконавчим комітетом у селі Цель (Могильовська область), де нині розміщено табір «вагнеровців».

Єдиним видом діяльності «Группа Вагнер» задекларувала освітню діяльність. 

Читайте також: ЗМІ: ПВК «Вагнер» у Білорусі очолив уродженець України Сергій Чубко

Як відомо,  Євгеній Пригожин, який офіційно вважається засновником військової компанії «Вагнер», начебто виступив перед своїми найманцями, що прибули до Білорусі, і заявив, що вони займатимуться підготовкою білоруської армії.

25 липня з'явилася інфомація про вже 11-ту колону ПВК «Вагнер», яка прибула до Білорусі. За даними Держприкордонслужби України, станом на 22 липня у Білорусі перебували приблизно 5 тисяч російських найманців ПВК «Вагнер». 

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі визнала Росію державою-спонсором терористичної групи «Вагнер». 

Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader