До декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналися Естонія та Литва
До декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналися Естонія та Литва

До декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналися Естонія та Литва

Естонія та Литва приєднуються до декларації G7 на підтримку гарантій безпеки для України.

Про це повідомила у Twitter прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, оприлюднивши спільну заяву глав урядів Естонії, Литви та Латвії, яка приєдналася до декларації 9 серпня.

– Ми продовжимо допомагати Україні до перемоги. Ми підтримуватимемо Україну на шляху до членства в НАТО та ЄС, – написала Каллас.

У заяві наголошується, що тільки членство в блоці може стати гарантом безпеки України в майбутньомую безпеку.

– Членство України в НАТО також суттєво зміцнить євроатлантичну безпеку і стабільність…Україна довела свою готовність просувати наші спільні принципи демократії, свободи особистості та верховенства закону, а також вносити свій внесок у безпеку Північноатлантичного регіону, – йдеться в документі.

Прем’єри країн Балтики також заявили про готовність співпрацювати з Україною на шляху до її членства в ЄС.

– Сильна, незалежна і процвітаюча Україна, яка повністю прив’язана до євроатлантичної сім’ї, необхідна для європейської безпеки. Пам’ятаючи про це, ми приєднуємося до Декларації G7 про підтримку України. Ми працюватимемо з Україною в рамках цієї багатосторонньої структури для встановлення зобов’язань і домовленостей у сфері безпеки, які допоможуть Україні якнайшвидше перемогти у цій війні, – наголошується в заяві.

На саміті НАТО у Вільнюсі 11-12 липня лідери країн G7 погодили Спільну декларацію щодо гарантій безпеки для України.

До декларації приєдналися Бельгія, Чехія, Греція, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія, Швеція, Болгарія, а тепер ще й Естонія з Литвою.

Теги за темою
Литва Естонія
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader