На Київщині побудували нову амбулаторію сімейної медицини
На Київщині побудували нову амбулаторію сімейної медицини

На Київщині побудували нову амбулаторію сімейної медицини

На Київщині, у Бучанському районі, відбудували Загальцівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка входить до складу Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Внаслідок прямого влучення російського снаряда Загальцівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини зазнала значних ушкоджень: було пошкоджено опорну стіну, дахи, вікна тощо. Зараз завдяки спільним зусиллям партнерів та благодійних організацій, вдалося побудувати нову амбулаторію на одного сімейного лікаря та провести ремонт", - йдеться у повідомленні.

На Київщині побудували нову амбулаторію сімейної медицини - Фото 1

Як зазначають в МОЗ, відкриття нової амбулаторії відбудеться найближчим часом.

У проєкті з відновлення амбулаторії взяли участь Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), міжнародна організація «Проджект ХОУП» (Project HOPE) та благодійна організація «Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів».

За даними міністерства, від початку повномасштабноївійни на Київщині повністю відновлені 75 об’єктів медзакладів, ще 70 – частково.

Як повідомлялося, загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 409 об’єктів медзакладів та 186 – зруйновані вщент. 357 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 416 – частково.

Джерело матеріала
loader
loader