Національний банк України оновив порядок обміну валют
Національний банк України оновив порядок обміну валют

Національний банк України оновив порядок обміну валют

Національний банк України вносить зміни до порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті з 19 серпня 2023 року.

За даними НБУ, розширено перелік інформації, яка повинна розміщуватися в касі банку, небанківської фінансової установи та оператора поштового зв’язку, відокремлених підрозділів, пункту обміну валюти в доступному для огляду клієнтами місці:

  • інформацією про юридичну особу: банку або небанківської установи з зазначенням місцеперебування, номера телефону або номера телефону гарячої лінії, адреси електронної пошти, посилання на інтернет-сторінку для подання звернень клієнтів до банку, небанківської установи;
  • контактною інформацією Національного банку з зазначенням місцеперебування, номера телефону універсальної гарячої лінії, адреси електронної пошти, посилання на сторінку офіційного інтернет-представництва для подання звернень клієнтів банку, небанківської установи до НБУ.

У повідомленні НБУ йдеться, що зазначені зміни сприятимуть якнайкращому інформуванню клієнтів про контакти для звернень у разі виникнення спірних/конфліктних ситуацій або інформування про порушення під час здійснення валютно-обмінних операцій.

Водночас фізичним особам-нерезидентам надали можливість отримувати на поточні рахунки в гривнях кошти, сплата яких передбачена умовами цивільно-правових договорів. Це пов’язано з відповідними змінами в законодавстві України, додають у НБУ.

Алгоритм дій громадян у випадку виникнення порушень під час здійснення валютно-обмінних операцій:

  • потрібно звернутися зі скаргою до керівництва банку чи небанківської фінансової установи, яка порушує правила обміну валют, щоб вони були в курсі порушень їхніх підлеглих;
  • якщо реакції з боку керівництва банку чи небанківської фінансової установи немає, слід звернутися до НБУ.
Теги за темою
Гроші Нацбанк курс валют
Джерело матеріала
loader