Ядерні регулятори України та Канади домовилися про співпрацю
Ядерні регулятори України та Канади домовилися про співпрацю

Ядерні регулятори України та Канади домовилися про співпрацю

Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) та Канадська комісія з ядерної безпеки підписали меморандум про співробітництво.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДІЯРУ.

"В.о. голови Держатомрегулювання – головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков та президент Канадської комісії з ядерної безпеки (CNSC – Canadian Nuclear Safety Commission) Руміна Велші підписали меморандум про взаєморозуміння для співробітництва та обміну інформацією з питань ядерного регулювання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ядерні регулятори України та Канади обговорили низку перспективних напрямків співпраці. Зокрема, йшлося про співробітництво у сфері проведення доліцензійної оцінки безпеки нових проєктів ядерних установок (малих модульних реакторів). Другим важливим напрямком стане питання регуляторної діяльності з виведення з експлуатації видобувних і переробних об’єктів уранової галузі.

Україна та Канада також співпрацюватимуть над питаннями відновлення безпечної експлуатації тимчасово окупованої Запорізької АЕС та інших ядерних і радіаційно небезпечних об’єктів, що зазнали впливів війни, та над вдосконаленням регуляторної діяльності щодо поводження з радіоактивними відходами.

Як повідомлялося, 1 серпня Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) і Комісія ядерного регулювання Сполучених Штатів Америки (US NRS) підписали домовленість про співпрацю.

Фото: ДІЯРУ

Теги за темою
Україна Канада
Джерело матеріала
loader
loader