Євросоюз виділив Україні ще 1,5 млрд євро допомоги
Євросоюз виділив Україні ще 1,5 млрд євро допомоги

Євросоюз виділив Україні ще 1,5 млрд євро допомоги

Україна отримала від Європейської комісії черговий платіж макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 млрд євро. Про це йдеться на сайті Представництва Європейського Союзу в Україні.

Фінансова підтримка буде спрямована на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, виплату зарплат і пенсій, а також на підтримку роботи основних державних секторів: лікарень, шкіл, дитячих садків тощо. Крім того, вона дасть змогу Україні забезпечити макроекономічну стабільність та відновити зруйновану війною критично важливу інфраструктуру.

Зазначений платіж наданий у межах пакета макрофінансової допомоги «Плюс». Його загальний обсяг становить до 18 млрд євро.

У Єврокомісії нагадали, що загалом з початку війни на підтримку України й українців було спрямовано близько 76 млрд євро. Вони включають фінансову, гуманітарну, бюджетну та військову підтримку України, а також допомогу країнам-членам на задоволення потреб українців, які рятуються від війни в ЄС.

У липні Україна отримала від ЄС 1,5 млрд євро -шостий транш у рамках макрофінансової допомоги у 2023 році. Наступні транші будуть надходити до держбюджету протягом року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader