Росія пропонує Заходу обмін замороженими активами
Росія пропонує Заходу обмін замороженими активами

Росія пропонує Заходу обмін замороженими активами

Росія пропонує Заходу обмін замороженими активами

Під санкції потрапило 3,5 мільйона російських приватних інвесторів.

Центробанк РФ разом із Мінфіном країни-агресорки пропонують Заходу провести обмін активами, які були заморожені з початку повномасштабної війни в Україні. На початковому етапі хочуть розблокувати рахунки на суму близько 100 млрд. руб. (трохи більше $1 млрд). Про це пише РБК.

"Припускається, що на початковому етапі будуть створені умови для розблокування активів насамперед роздрібним інвесторам: зацікавленим іноземним інвесторам буде надано можливість придбати у російських інвесторів відповідні заблоковані іноземні цінні папери за рахунок коштів, що знаходяться на рахунках типу С", - сказав представник ЦБ Росії.

Насамперед обмін може торкнутися інвесторів із портфелями до 100 тис. руб. (близько $1060).

"Це більшість постраждалих від блокування інвесторів, якщо мати на увазі їхню кількість. Але ми розраховуємо, що у разі успіху цього етапу на наступному можливість розблокувати активи дадуть інвесторам з портфелями більше 100 тис. руб., Яким належить основна сума заблокованих активів", - сказав голова Національної асоціації учасників фондового ринку РФ Олексій Тимофєєв.

Центробанк РФ оцінив вартість заморожених за кордоном активів 5,7 трлн руб. ($60,6 млрд). У Мінфіні країни кажуть, що під блокування потрапили 3,5 млн. російських приватних інвесторів.

 

Джерело матеріала
loader
loader