"Люди, яких не зламати": як світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності
"Люди, яких не зламати": як світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності

"Люди, яких не зламати": як світові лідери привітали Україну з Днем Незалежності

Сьогодні весь цивілізований світ об'єднався довкола України, тому що героїчна боротьба кожного свідомого українця з абсолютним злом дійсно надихає.

У День Незалежності України, 24 серпня, слова підтримки на адресу нашої держави голосно лунають на Заході. Там щиро захоплюються українським народом, який точно знає, якою є ціна свободи.

Як світові лідери привітали Україну з її Днем – читайте у матеріалі ТСН.ua

Джо Байден

Як зазначив президент США Джо Байден, у цей День Незалежності, як і після першого вторгнення Росії в Україну у 2014 році, відважні українки та українки захищають Україну від нападів суверенітет і територіальну цілісність. Вони вчергове доводять світові, що за свободу варто боротися.

"Незалежність означає свободу обирати своє майбутнє. Це дорогоцінно. Сьогодні, коли Путін продовжує свою жорстоку війну, щоб стерти незалежність України та силою перекроїти карту нашого світу, американці по всій країні об’єднані з народом України.Наша відданість незалежності України є непохитною та міцною", – акцентував лідер США.

Відтак Сполучені Штати продовжуватимуть роботу разом із партнерами по всьому світу, наголосив Байден, щоб підтримувати здатність України захищатися від агресії Росії, підтримувати основоположні принципи Статуту ООН і допомагати українському народу будувати безпечну, процвітаючу та незалежного майбутнього, на яке вони заслуговують.

"Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День Незалежності в мирі та безпеці, знаючи, як їх незвичайна мужність надихала світ. Нехай День Незалежності України буде нагадуванням про те, що сили темряви та панування ніколи не загасять полум’я свободи, яке живе в серцях вільних людей усюди", - підсумував Байден.

Шарль Мішель

Президент Європейської Ради Шарль Мішель наголосив, що ми є друзями, і цього дня ЄС підтримує Україну. "Ви є членом нашої європейської родини, і ваше майбутнє з нами. Слава Україні", - зауважив він

Жозеп Боррель

Олаф Шольц

Німецький канцлер Олаф Шольц звернувся до українського президента. Він наголосив, що Німеччина на боці України.

"Сьогодні ви святкуєте незалежність і свободу свого народу. Саме ці принципи захищає вся ваша країна у вашій сміливій боротьбі проти жорстокої російської агресії. Ми захоплюємося вашою мужністю і силою", 

Урсула фон дер Ляєн

ь

Джерело матеріала
loader
loader