Лукашенко заявив, що не давав Пригожину жодних гарантій безпеки
Лукашенко заявив, що не давав Пригожину жодних гарантій безпеки

Лукашенко заявив, що не давав Пригожину жодних гарантій безпеки

Євген Пригожин ніколи не просив у Білорусі гарантій безпеки для себе, тому Білорусь йому нічого і не гарантувала. Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на брифінгу для ЗМІ, пише "Белта".

"Я і не повинен забезпечувати безпеку Пригожина. Це по-перше. По-друге, ніколи в такому ключі розмова і не йшла", – заявив білоруський диктатор.

Лукашенко також запевняє, що президент РФ Володимир Путін нібито в принципі не може стояти за загибеллю Пригожина, оскільки російський диктатор надто "повільний".

"Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, приймаючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив Путін, що винен Путін. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на те пішло", – підкреслив Лукашенко.

Що стосується долі "Групи Вагнера" після загибелі Пригожина та інших керівників угруповання, то Лукашенко запевняє, що найманці залишаться в Білорусі.

"Вагнер" жив, "Вагнер" живий і "Вагнер" буде жити в Білорусі, як би комусь це не не хотілося", - заявив він.

За словами Лукашенка, частина наметів, які зараз демонтують на військовій базі біля села Цель, просто виявилися зайвими. Білоруський диктатор запевнив, що "ядро" угруповання залишилося в Білорусі, але деякі найманці поїхали "у відпустку" або вирішили "жити осторонь".

"Але телефони, адреси, паролі, явки в цьому ядрі відомі. Протягом декількох днів всі будуть тут, до 10 тисяч осіб. Зараз немає необхідності їх тут тримати. Тому нікуди вони не тікають. Стільки, скільки нам треба і цьому підрозділу, вони будуть у нас жити і працювати", – заявив Лукашенко.

Вагнерівці тікають з Білорусі - що відомо

Як свідчать супутникові знімки, за останній місяць на основній базі вагнерівців у Білорусі біля села Цель було демонтовано більше третини армійських наметів, в яких сукупно могли проживати близько 2 тисяч осіб.

Представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко відзначав, що кількість "вагнерівців" у Білорусі поступово зменшується. За його словами, найманці виїжджають до Росії, зокрема під приводом відпустки, але надалі вони вже не повертаються до Білорусі.

Теги за темою
Володимир Путін Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader