Для чого потрібний отвір у трубі пилососа: функція, про яку мало хто знає
Для чого потрібний отвір у трубі пилососа: функція, про яку мало хто знає

Для чого потрібний отвір у трубі пилососа: функція, про яку мало хто знає

Використання пилососа – невід’ємна частина сучасного прибирання. Процес, який суттєво спрощує догляд за оселею. Але чи добре ви знаєте всі функції, якими обладнаний ваш пилосос? Наприклад, чи знаєте, навіщо зроблений отвір на його ручці?

Видання Sante Plus вирішило розповісти про цю функцію детальніше. Вона може зробити прибирання з пилососом ще зручнішим та ефективнішим.

Навіщо потрібно отвір у ручці пилососа?

Обираючи ручний пилосос, ми звертаємо увагу на безліч деталей, таких як наявність фільтру від алергенів чи щітки для шерсті домашніх тварин. Подібних інновацій виробники запроваджують усе більше, але деякі функції нікуди не зникають з часом. Так відбувається, зокрема, з маленьким отвором у ручці. Ми настільки до цього звикли, що часто просто його не помічаємо. А дарма.

За допомогою цього отвору можна регулювати потужність всмоктування. Чим більше ви відкриваєте заглушку цього отвору, тим з меншою силою пристрій втягує повітря. Так ви можете доглядати за більш делікатними поверхнями, такими як абажури, та зводити до мінімуму ризик перегріву двигуна пилососа.

Як почистити шланг пилососа?

Говорячи про чищення пилососа, ми найчастіше маємо на увазі спорожнення його контейнера та очищення фільтру. Але й шланг та ручка потребують регулярного догляду. Адже вони схильні забиватись сміттям, що знижує ефективність приладу в цілому.

Щоби прочистити трубку пилососа, відключіть прилад від розетки і зніміть з нього ту частину, через яку відбувається всмоктування сміття. Тверді фрагменти (трубки, тримачі) поставте на рівну та тверду поверхню та прочистіть за допомогою ручки від мітли чи іншого довгого предмета – так ви позбудетесь крупного сміття, яке могло застрягнути всередині.

Далі трубки можна просто промити – як правило цього буває достатньо. Але, якщо забрудники пристали до поверхні, можна скористатись силою соди та оцту. У ще вологу трубку засипте склянку соди, закрийте її з обох боків і добре струсіть, щоби порошок рівномірно розподілився по стінках. Далі повільно влийте в трубку 120 мл оцту і залиште працювати на 5-10 хвилин. За цей час між содою та оцтом відбудеться взаємодія і вони утворять активну піну, яка видалить всі забруднення. Залишиться лише промити трубку, ретельно висушити її та встановити на місце.

Підписуйтесь на канали OBOZREVATEL в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader