Євросоюз до кінця року може підготувати значно більше українських військових, ніж планувалося
Євросоюз до кінця року може підготувати значно більше українських військових, ніж планувалося

Євросоюз до кінця року може підготувати значно більше українських військових, ніж планувалося

До програми навчань ЗСУ в Євросоюзі можуть додати ще й тренувальні модулі для пілотів F-16, які має отримати Україна.

Євросоюз може навчити 40 тисяч українських військовослужбовців в рамках Військової допоміжної місії ЄС (EUMAM) замість 30-ти, як планувалося раніше, адже навчання достроково добігають кінця.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час пресконференції у Толедо за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС, повідомляє Укрінформ.

"Наша тренувальна місія EUMAM для Збройних сил України...була імплементована з безпрецедентною швидкістю. Ця місія вже надала тренування для 25 тис. українських солдатів... Ми виконаємо завдання, яке було запрограмоване до кінця року, до кінця жовтня – досягнемо кількості у 30 тис. військовослужбовців, які пройшли тренування завдяки цій місії. Я запропонував міністрам збільшити завдання цієї місії до 40 тис. українських військових, які мають пройти тренування до кінця року", – заявив Боррель.

Він додав, що військова тренувальна місія ЄС для ЗСУ має відображувати поточні потреби, що постають перед українською армією, та працювати не лише над кількістю, а також над підвищенням якості навчання.

Крім того, Боррель припустив, що до програми навчань можуть додати і тренувальні модулі для пілотів F-16, які має отримати Україна.

"Українці потребують більш спеціалізованого тренування, для менших груп та для більших спроможностей. Ми привітали рішення Нідерландів й Данії надати Україні літаки F-16. Ми дослідимо можливість, як ми можемо інтегрувати тренувальні модулі для пілотів цих F-16 у нашу місію. Наша місія також має бути здатною зробити внесок у тренування цих пілотів", – сказав Боррель.

  • Восени з'явиться доленосний звіт щодо вступу України до ЄС: що відомо
  • Кулеба розповів, чи буде Україна виконувати всі умови для вступу до ЄС
  • Україна не виконає до жовтня всі критерії для вступу до ЄС: Стефанішина розповіла, що буде з переговорами
Джерело матеріала
loader
loader