Зеленський провів засідання РНБО- обговорили роботу військово-лікарських комісій
Зеленський провів засідання РНБО- обговорили роботу військово-лікарських комісій

Зеленський провів засідання РНБО- обговорили роботу військово-лікарських комісій

Президент України Володимир Зеленський у середу, 30 серпня, провів засідання РНБО під час якого порушувалося питання військово-лікарських комісій. Обговорили перевірку рішень, цифровізацію її роботи та інше, президент заслухав доповіді про порушення в роботі комісій. Про це повідомляють соцмережі Зеленського.

- Тематика – військово-лікарські комісії. Підсумки перевірки всієї системи ВЛК по всій країні. Доповіді щодо виявлених порушень. Кроки для запобігання будь-якій корупції у сфері ВВК, - пише президент. - Рішення такі. Провести комплексну перевірку обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були прийняті у період з 24.02.22 року та можуть бути пов'язані з корупційними порушеннями. Усі випадки, коли рішення явно безпідставні та незаконні, мають займатися правоохоронцями.

Він додав, що за результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВВК виїхали за кордон України за час від початку повномасштабної агресії. Також було вирішено завершити процес повної цифровізації всієї роботи комісій. Зеленський підкреслив, що держава має поставити крапку в будь-якій черзі, в якій люди змушені чекати на доступ до ВВК або висновків комісії.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

На засіданні також було обговорено перегляд системи визначення придатності до військової служби. Зеленський доручив його провести для того, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності.

Раніше Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час зустрічі обговорили ситуацію на фронті та підготовку до зими.

Теги за темою
Володимир Зеленський РНБО
Джерело матеріала
loader