Звірства РФ у Бучі: оголошено підозру окупантам, які розстріляли сім'ю
Звірства РФ у Бучі: оголошено підозру окупантам, які розстріляли сім'ю

Звірства РФ у Бучі: оголошено підозру окупантам, які розстріляли сім'ю

Служба безпеки України оголосила про підозру командиру розвідгрупи РФ Вадиму Овчиннікову, який наказав відкрити вогонь по двох авто з цивільними під час тимчасової окупації Бучі Київської області. Злочинний наказ на розстріл місцевих жителів виконували 5 його підлеглих.

Про це повідомила пресслужба СБУ. За даними слідства, підрозділ Овчиннікова брав безпосередню учать у захопленні селищ Северинівка, Мотижин і Копилів Бучанського району.

У період тимчасової окупації населених пунктів російський командир разом зі своїми підлеглими на бронетехніці об'їжджав територію для залякування місцевих жителів. Під час одного з таких "рейдів", що відбувся на початку березня 2022 року, окупант наказав відкрити вогонь по двох легкових автомобілях із цивільними, які рухалися назустріч ворожому БМП.

Зазначається, що у постраждалих авто перебувала українська родина, яка намагалася виїхати із Северинівки до Умані на Черкащині. Внаслідок російського обстрілу з автоматичної зброї на місці загинули чоловік із дружиною та їхня 15-річна донька. Вижити вдалося лише молодшій дев'ятирічній доньці.

В СБУ уточнили, що злочинний наказ про розстріл виконувало п'ять підлеглих Овчиннікова: молодший сержант Михайло Жаркий; єфрейтор Алдар Гарматаров; єфрейтор Сергій Зваричевський; єфрейтор Артем Бєліков; рядовий Іван Нагуманов.

Крім того, злочини цих окупантів підтвердив один з російських військовополонених, який у час розстрілу української родини перебував в одному районі з підрозділом Овчиннікова.

Усім шістьом загарбникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним убивством, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні засудили до позбавлення волі чергового російського окупанта. Загарбник, який під час окупації військами РФ села Ягідне Чернігівської області жорстоко поводився з місцевим жителем, отримав 11 років тюрми.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader