Командиру розвідгрупи РФ, який наказав розстріляти родину в Бучі, повідомили про підозру
Командиру розвідгрупи РФ, який наказав розстріляти родину в Бучі, повідомили про підозру

Командиру розвідгрупи РФ, який наказав розстріляти родину в Бучі, повідомили про підозру

Служба безпеки повідомила про підозру командиру розвідувальної групи Росії Вадима Овчинникова, який наказав розстріляти українську родину під час окупації Бучі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

– Служба безпеки встановила особу ще одного російського окупанта, причетного до масових вбивств цивільного населення під час окупації Київщини. Зловмисником є ​​старший лейтенант Вадим Овчинніков - командир розвідувального взводу розвідроти 37-ї окремої мотострілецької бригади 36-ї загальновійськової армії східного військового округу з РФ. Його підрозділ брав безпосередню участь у захопленні селищ Северинівка, Мотижин та Копилів Бучанського району, – розповіли силовики.

Під час окупації населених пунктів російський командир та його підлеглі об'їжджали територію для залякування місцевих мешканців. За інформацією СБУ, під час одного з таких "рейдів" на початку березня 2022 року Овчинников наказав відкрити вогонь двома легковими автомобілями з цивільними, які рухалися назустріч ворожому БМП. У постраждалих авто перебувала українська родина, яка намагалася виїхати із захопленого росіянами міста. Внаслідок обстрілу загинули чоловік та його дружина, а також їхня 15-річна донька. Вижити вдалося лише 9-річній дочці загиблих.

За інформацією силовиків, злочинний наказ Овчиннікова виконували його 5 підлеглих, а саме:

  • молодший сержант Михайло Жаркий;
  • єфрейтор Алдар Гарматаров;
  • єфрейтор Сергій Зваричевський;
  • єфрейтор Артем Бєліков;
  • рядовий Іван Нагуманов.

Злочини росіян також підтвердив один із російських військовополонених, який на той момент перебував в одному районі з підрозділом Овчиннікова. Продовжуються комплексні заходи для справедливого покарання російських військових злочинців незалежно від місця їхнього перебування, пише СБУ.

Київська область однією з перших взяла на себе удар російських військ, який намагалися зайти до столиці. Бойові дії на Київщині тривали більше місяця. На початку квітня 2022 стало відомо, що область звільнена від російських загарбників. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що лише у місті Буча Київської області російські окупанти вбили понад 1,4 тисячі українських громадян. Понад 175 тіл знайдено у братських могилах та камерах тортур. Зафіксовано понад 9 тис. російських воєнних злочинів.

Теги за темою
СБУ військові
Джерело матеріала
loader
loader