Окупанти атакували Одещину ударними БПЛА: перші подробиці
Окупанти атакували Одещину ударними БПЛА: перші подробиці

Окупанти атакували Одещину ударними БПЛА: перші подробиці

Війська країни-агресора Росії вночі 4 вересня влаштували масовану атаку дронами-камікадзе типу "Шахед" по Одеській області України. Ударні БПЛА ворог запускав хвилями, спрямовуючи їх переважно в бік Ізмаїла та Кілії.

Попередження випустили в Повітряних силах ЗСУ. А про деталі атаки розповів голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Зауважимо, що повітряна тривога охопила Одеську та сусідні області близько 02:00 понеділка. Тоді фіксувався проліт групи ворожих безпілотників, зокрема в бік Ізмаїльського району. В регіоні вже працювали сили ППО.

За даними Повітряних сил ЗСУ, дрони летіли з акваторії Чорного моря. Атаку окупанти здійснювали хвилями. 

Окупанти атакували Одещину ударними БПЛА: перші подробиці

Ближче до четвертої ранку Кіпер наголосив, що вже майже дві години ворог спрямовує "Шахеди" на південь області – Ізмаїльський район – ударними безпілотниками. Згодом група БПЛА фіксувалася й у Кілійському районі.

"Ще раз прошу жителів та гостей бути в укриттях до відбою повітряної тривоги! Це питання вашого життя та здоров’я! Наші хлопці та дівчата працюють. Не знімайте та не викладайте їхню роботу. Маємо дбати одне про одного", – закликав він.

Місцеві Telegram-каналі сповіщали про вибухи в регіоні. Атака тривала й після п’ятої ранку. Тоді було повідомлення про нібито приліт "Шахеда" російських окупантів на території Румунії, яка межує з Одеською областю України.

Як повідомляв OBOZREVATEL, напередодні вночі, 3 вересня, Росія атакувала Одещину 25 дронами-камікадзе Shahed-136/131. Із них 22 ударні БПЛА сили ППО знищили, водночас був і приліт по портовій інфраструктурі, який призвів до пожежі та двох постраждалих.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader