Суд знову змінив запобіжний захід ексголові Верховного Суду Князєву
Суд знову змінив запобіжний захід ексголові Верховного Суду Князєву

Суд знову змінив запобіжний захід ексголові Верховного Суду Князєву

Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави Князєву до 55 мільйонів. Про це свідчить резолютивна частина ухвали суду, опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише 24 Канал.

ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката Князєва

Згідно з документом, 31 серпня ВАКС частково задовольнив клопотання адвоката та зменшив Князєву розмір застави із 75 мільйонів гривень до 55 мільйонів гривень.

Наприкінці травня суд вже змінював запобіжний захід Князєву. Тоді розмір застави зменшили до 75 мільйонів гривень замість 107 мільйонів.

Тоді сторона захисту просила змінити запобіжний захід на "не пов‘язаний із триманням під вартою", зокрема, домашній арешт, адже у Князєва, за словами адвокатів, немає грошей на заставу:

Відтак, можна констатувати, що розмір застави Князєву зменшився майже у понад два рази – зі 107 до 55 мільйонів гривень.

У чому підозрюють Князєва: подробиці

  • 15 травня НАБУ та САП оголосили про розкриття корупційної схеми, головним фігурантом якої є Князєв. Князєвазатримали правоохоронці та вилучили 2,7 мільйона доларів.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру Князєву та його спільникові – адвокату.
  • 18 травня ВАКС обрав запобіжний захід ексголові Верховного суду у вигляді тримання під вартою.
  • Адвокати просили для нього пом'якшення запобіжного заходу, однак ВАКС залишив Князєва під вартою до 8 вересня з можливістю внесення застави.
Теги за темою
Новини України Суд Антикорупційний суд
Джерело матеріала
loader
loader