Особливий показ фільму «Довбуш»
Особливий показ фільму «Довбуш»

Особливий показ фільму «Довбуш»


8 вересня о 18:30 запрошуємо на особливий показ фільму «Довбуш» (Україна, 2023) за участі творчої групи.
Історичний пригодницький екшн «Довбуш» зняв український режисер Олесь Санін, у цьому проєкті він став співавтором сценарію, режисером та співпродюсером. Готуючись до зйомок, тривалий час працювали з архівними записами тієї пори. Розпочали знімати у серпні 2018 року. Кілька разів процес призупинявся через технічні труднощі та пандемію. Натурні зйомки проходили у Карпатах, на Тернопільщині та у Києві. У деяких масових сценах були задіяні близько 1500 акторів..
Це наймасштабніше українське кіно, створене потужною міжнародною командою.
Про фільм:
На початку 18 століття жителі Карпат потерпали від несправедливого панування польської шляхти. Брати Олекса та Іван Довбуші стали одними з тих, хто не бажав миритися з несправедливістю. Однак різне розуміння того, якою має бути помста, робить братів ворогами. Серед жорстокості світу, лицемірства й жадібності шляхти та втрат близьких людей, Олекса намагається бути щасливим та вибороти щасливу долю своїм землякам.
Режисер: Олесь Санін («Мамай», «Поводир»)
Оператор: Сергій Михальчук
Головні ролі: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій, Матеуш Косьцюкевіч, Агата Бузек, Петро Жирун, Павло Жирун, Олександр Мавріц, Дмитро Вівчарюк
Тривалість: 2 години
 


Джерело: Кіноспільнота
Джерело матеріала
loader
loader