Уряд змінив правила закупівель після скандалу з барабанами для бомбосховищ
Уряд змінив правила закупівель після скандалу з барабанами для бомбосховищ

Уряд змінив правила закупівель після скандалу з барабанами для бомбосховищ

Кабінет міністрів змінив правила проведення публічних закупівель під час дії воєнного стану. Тепер для закупівель понад 50 тисяч гривень потрібно обґрунтувати їхню необхідність. Про це повідомляє прес-служба уряду.

- Необхідно не лише оприлюднити звіт про договір, укладений без використання електронної системи закупівель, а також погоджене керівником замовника обґрунтування підстав для здійснення замовником відповідної закупівлі. Крім того, зменшено перелік підстав, якими державні замовники можуть не йти через конкурентні торги, а підписувати контракти безпосередньо, - зазначили в уряді.

Міністр економіки Юлія Свириденко додала, що нововведення покликане в першу чергу покращити якість роботи тих, хто оголошує тендер. Також постанова зменшує перелік підстав, якими державні замовники можуть не йти конкурентними торгами, а підписувати контракти безпосередньо. А також посилює відповідальність державних замовників за зловживання такою основою, як невідкладна потреба.

Наприкінці квітня управління освіти Дніпровського району Києва замовило сотні барабанів для укриттів нібито для психологічного розвантаження дітей під час повітряних тривог. Після реакції товариства договір розірвали. А в липні в одне з укриттів у Дніпровському районі закупили очищувачі повітря з вбудованим іонізатором по 30 тисяч гривень за штуку.

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader