До початку осені експерти склали свої прогнози щодо цін на продукти. Один із них говорить про те, що незабаром на покупців чекає подорожчання м'яса. Вартість зросте ближче до кінця сезону.
Про це попередила провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитець. За її даними, з початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 гривні та 160,48 гривні.
При цьому куряча тушка у серпні продавалася по 78,80 гривні, філе – 148,27 гривні, стегна та гомілки – 100,45 гривні та 74,95 гривні.
Прогноз вчених із Інституту аграрної економіки про подорожчання м'яса в серпні здійснився. Зокрема, вартість окремих видів свинини теж зросла – ребра, підчеревна, ошийок, лопатка додали у ціні. Водночас свиняча грудинка та солоне сало стали дешевшими.
Наталія Копитець очікує, що у вересні ціни на м'ясо залишаться на рівні серпня. Втім, подорожчання все ж таки відбудеться, вже в жовтні-листопаді ціни підвищаться на 5%. Це пов'язано зі збільшенням виробничих витрат на паливо, електроенергію та корми.
Також портал Знай.ua писав, що готуйте банки, буде сік: українські супермаркети знизили ціни на помідори, огірки та перець