Зеленський хоче переконати Байдена передати Україні ATACMS
Зеленський хоче переконати Байдена передати Україні ATACMS

Зеленський хоче переконати Байдена передати Україні ATACMS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує отримати від США далекобійні ракети ATACMS вже восени 2023 року.

Як зазначив він в інтерв'ю журналісту CNN Фаріду Закарії, з метою переконати у необхідності постачання цього озброєння глава держави планує провести розмову з американським колегою Джо Байденом.

"Це дуже важливо. Почнемо з ATACMS. Я сподіваюся, і я говоритиму з президентом Байденом. Для мене дуже важливі його думки та його підтримка. Я думаю, що він може змінити цю сторінку та цю війну. Одного разу він зробив це з HIMARS. Це було дуже важливо", - сказав Зеленський.

Він додав, що передача Україні ATACMS обговорюватиметься не вперше.

"Ми рухаємося. Сподіваюся, восени ми їх [ракети] отримаємо. Для нас дуже важливо не робити паузу у цьому контрнаступі, і вони [ATACMS] нам дуже потрібні", - наголосив президент України.

Зеленський зазначив, що планує обговорити і передачу літаків, наголосивши, що партнери повинні знати і розуміти, що поки що Сили оборони не контролюють небо над Україною.

Зазначимо, що раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що США можуть включити ATACMS до нового пакету військової допомоги Україні.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader