Мін'юст США подав до суду на Ілона Маска
Мін'юст США подав до суду на Ілона Маска

Мін'юст США подав до суду на Ілона Маска

Правоохоронці США вважають, що мільярдер Ілон Маск міг порушити ухвалу Федеральної торгової комісії Штатів і поставив під загрозу конфіденційність та безпеку в соціальній мережі Х (раніше Twitter). Про це заявило Міністерство юстиції США, повідомляє Axios.

Ілон Маск здійснював ретельний контроль над X Corp. і іноді давав співробітникам накази, які могли поставити під загрозу конфіденційність та безпеку даних, - пояснили в Мін'юсті США, зазначивши, що позов було подано 11 вересня від імені Федеральної торгової комісії (FTC).

Також Федеральна торгова комісія провела розслідування та встановила хаотичну обстановку в компанії, через що виникли серйозні питання, чи забезпечував Маск та інші менеджери дотримання вимог до X Corp.

За даними експертів, Twitter утричі впав у ціні, після покупки соцмережі Ілоном Маском за 44 млрд доларів у жовтні 2022 року. Зазначається, що до втрати 50% реклами призвели проблеми з модерацією контенту. У дослідженні Єврокомісії йдеться про те, що, незважаючи на добровільні зобов'язання найбільших компаній соцмереж, включаючи Meta, вживати заходів проти розпропаганди, російська дезінформація, спрямована проти України, процвітає і важливу роль у цьому відіграв Twitter Ілона Маска.

Теги за темою
США Ілон Маск
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader