Коломойський отримав нову підозру за привласнення 5,8 млрд грн – СБУ
Коломойський отримав нову підозру за привласнення 5,8 млрд грн – СБУ

Коломойський отримав нову підозру за привласнення 5,8 млрд грн – СБУ

Українському олігарху Ігорю Коломойському повідомили про нову підозру за незаконне заволодіння 5,8 млрд грн протягом 2013-2014 років.

За даними Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офісу генерального прокурора, Коломойський створив угруповання, яке складалося зі співробітників банку, де він був засновником та акціонером.

Протягом 2013-2014 років члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні внески готівки у касу банку, хоча насправді ніяких внесків банк не отримував.

Зараз дивляться

Потім ці “внески” зарахували на особистий рахунок Коломойського, ставши реальними безготівковими коштами. За версією слідства, завдяки цьому олігарх отримав 5,8 млрд грн, що тоді було еквівалентно понад $700 млн.

Коломойський розплачувався цими коштами у підприємницькій діяльності, щоб легалізувати віртуальні активи. Зокрема. він віддавав позики, розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив за кордон, переводив у готівку і знімав у відділеннях банку.

Коломойський отримав нову підозру за привласнення 5,8 млрд грн – СБУ

Фото: СБУ

За інформацією СБУ, йому повідомлено про додаткову підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (Легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

Наразі проводять необхідні заходи, щоб встановити всі обставини незаконної діяльності та притягнути винних до відповідальності. Триває досудове розслідування.

Теги за темою
СБУ Гроші Банк ПриватБанк Ігор Коломойський
Джерело матеріала
loader
loader