"За щоденною роботою – тисячі врятованих життів": Зеленський привітав рятівників зі святом
"За щоденною роботою – тисячі врятованих життів": Зеленський привітав рятівників зі святом

"За щоденною роботою – тисячі врятованих життів": Зеленський привітав рятівників зі святом

У День українського рятівника, 17 вересня, президент Володимир Зеленський привітав співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Він зазначив, що представники цієї мужньої професії рятують тисячі життів наших громадян в умовах повномасштабної війни.

Привітання та фотографії українських рятівників гарант опублікував вранці в неділю, 17 вересня, на своєму каналі в Telegram. Він поділився статистикою виконаних завдань ДСНС (щоб подивитися світлини, доскролльте сторінку до кінця).

"За щоденною роботою працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій – уже тисячі врятованих після російських обстрілів людських життів, понад 100 тисяч ліквідованих пожеж, більш як 430 тисяч знешкоджених вибухонебезпечних предметів", – повідомив Зеленський.

"Я дякую всім, хто рятує, за те, що ви даєте такий взірець – взірець самовідданості й зосередженості на інтересах держави та людей. Із Днем рятівника!" – привітав президент.

День рятівника в Україні

Додамо: професійне свято рятувальників в нашій країні святкується 17 вересня щорічно, починаючи із 2008-го.

Український рятувальник
Рятувальники відзначають професійне свято
Пожежний ДСНС
День рятівника 17 вересня
Психологи ДСНС
День рятувальника в Україні заведено святкувати 17 вересня щорічно

Фото: Pavlo Petrov for State Emergency Service Ukraine, Oleg Petrasiuk for State Emergency Service Ukraine, State Emergency Service Ukraine.

Як писав OBOZREVATEL:

– Від початку повномасштабної війни Російської Федерації проти України (станом на 15 вересня 2023 року) 435 рятувальників відзначено державними нагородами, трьом присвоєно звання Герой України. 287 співробітників ДСНС було поранено під час виконання своїх службових обов'язків, 80 – загинули.

– 8 вересня в Києві попрощалися з 40-річним рятувальником Русланом Кошовим, начальником Державної пожежно-рятувальної частини №30. Він загинув на аеродромі в Гостомелі Київської області 24 лютого 2022 року, коли рятував своїх підлеглих і техніку.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader