Ердоган заявив про прагнення Путіна «якнайшвидше закінчити війну»
Ердоган заявив про прагнення Путіна «якнайшвидше закінчити війну»

Ердоган заявив про прагнення Путіна «якнайшвидше закінчити війну»

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що російський президент Володимир Путін зацікавлений у “якнайшвидшому закінченні війни”, але не варто очікувати, що це станеться швидко.

Про це він сказав в інтерв'ю американському телеканалу RBS, передає Укрінформ.

“Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. Хочеться дуже сподіватися, щоб війна якнайшвидше закінчилася. І пан Путін фактично на боці якнайшвидшого припинення цієї війни”, - заявив президент Туреччини.

На запитання про перспективи України звільнити окуповані Росією території, включно з Кримом, Ердоган висловив думку, що це наразі малоймовірно.

“Ще у 2014 році у мене були певні дискусії та переговори з президентом Путіним щодо Криму. І я не мав успіху в дискусії. І я не міг змусити їх вийти з Криму. І я думаю, що поки що це теж не вийде. Думаю, час покаже… Я не можу назвати дату, коли ця війна закінчиться або скільки вона триватиме. Тільки лідери обох сторін зможуть вам сказати”, - сказав Ердоган.

Також він заявив, що Туреччина довіряє Росії настільки ж, наскільки довіряє Заходу, зокрема з огляду на тривале очікування вступу в ЄС.

“Наскільки надійний Захід, настільки ж надійна і Росія. Останні 50 років ми чекали на порозі ЄС, і в цей момент я довіряю Росії так само, як і Заходу”, - сказав Ердоган.

Як приклад “довіри” до співпраці з Росією турецький лідер назвав постачання газу та співпрацю в оборонній сфері.

“Половина мого природного газу постачається з Росії, а це означає, що ми солідарні. Ми робимо взаємні кроки вперед, і ми співпрацюємо також у сфері оборонної промисловості. Ми можемо робити ці речі з Росією”, - заявив президент Туреччини.

За його словами, як у Туреччини добрі відносини зі США, так само вона “матиме добрі відносини з Росією, а також надалі підтримуватиме відносини з державами-членами ЄС на основі підходу взаємної вигоди”.

Як повідомляв Укрінформ, перед візитом у США Ердоган припустив, що шляхи Туреччини та ЄС можуть "розійтися".

Теги за темою
Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader