Зеленська обговорила із гендиректором ВООЗ міжнародне медичне партнерство
Зеленська обговорила із гендиректором ВООЗ міжнародне медичне партнерство

Зеленська обговорила із гендиректором ВООЗ міжнародне медичне партнерство

Дружина Президента Олена Зеленська на полях Генасамблеї ООН обговорила подальше партнерство з генеральним директором ВООЗ Тедросом Адханомом Гебреєсусом.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі.

Зеленська обговорила із гендиректором ВООЗ міжнародне медичне партнерство - Фото 1

«Наша боротьба з нападником відділила важливе від неважливого, показала справжні цінності та пріоритети нам самим. Пріоритетом і головною цінністю України є людина та її життя. Настав час зробити аксіомою те, що важлива і його якість», - зазначила Зеленська.

Зеленська обговорила із гендиректором ВООЗ міжнародне медичне партнерство - Фото 2

За її словами, один із чинників цієї якості – ментальне здоров’я.

«Саме тому Всеукраїнська програма ментального здоров’я, яка створена й уже реалізується за моєю ініціативою, насамперед про людину та для людини, бо покликана зробити психологічну допомогу й навчання самодопомозі повсюдними та доступними. А наша надійна помічниця на цьому шляху – ВООЗ. Саме за її підтримки створено Координаційний центр із психічного здоров’я, який допомагає об’єднати зусилля всіх учасників цієї великої роботи: державних відомств, міжнародних партнерів, бізнесів, громадських організацій», - поінформувала Зеленська.

Зеленська обговорила із гендиректором ВООЗ міжнародне медичне партнерство - Фото 3

За її словами, тема ментального здоров’я є одним із п’яти головних викликів сьогодення у світі.

«Так вважають жителі 11 країн (ми з’ясували це завдяки опитуванню, яке провели напередодні третього Саміту перших леді та джентльменів, що нещодавно відбувся в Києві). Тож запропонувала пану Гебреєсусу на наступній Асамблеї ВООЗ у травні 2024-го присвятити окреме обговорення та резолюцію саме впливу війни на ментальне здоров’я людства», - підкреслила Зеленська.

Перша леді розповіла про ще одну ініціативу України: міжнародне медичне партнерство, започатковане у межах Саміту перших леді та джентльменів. За її словами, двадцять п’ять меморандумів було укладено між лікарнями в Україні та медичними закладами 14 країн світу. І надалі кожна зацікавлена країна може долучитися до цієї співпраці. На думку Зеленської, це буде важлива підтримка для українських медзакладів – перенавантажених, зруйнованих обстрілами.

«Сподіваємося, до цієї співпраці долучиться і ВООЗ, щоб разом готувати й підтримувати кадри, обмінюватися досвідом, залучати нових партнерів, проводити заходи під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Бо й Україні є що запропонувати колегам: досвід порятунку життів в екстремальних умовах у наших лікарів нині такий, якого немає більше ніде у світі. І ми готові ділитися всім, що маємо, заради порятунку життів», - підсумувала Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська на полях Генасамблеї ООН взяла участь у заході «Міжнародний день боротьби за рівну оплату праці 2023».

Фото: Офіс Президента

Теги за темою
ООН Медицина ВООЗ
Джерело матеріала
loader
loader