На Таврійському напрямку ЗСУ закріплюються і готуються до нового наступу, – Штупун
На Таврійському напрямку ЗСУ закріплюються і готуються до нового наступу, – Штупун

На Таврійському напрямку ЗСУ закріплюються і готуються до нового наступу, – Штупун

Українська армія просувається вперед на Мелітопольскому напрямку, також має ініціативу на Авдіївському та Шахтарському напрямках. Загалом на Таврійському напрямку ЗСУ закріплюються і готуються до нового наступу.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупунв ефірі телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що за добу українські захисники ліквідували 256 окупантів, двох узяли в полон.

За словами галом Штупуна, загалом у зоні відповідальності ОСУ "Таврія", зокрема в районі Мар’їнки, протягом минулої доби ворог здійснив 13 невдалих атак.

"На Авдіївському та Шахтарському напрямках наші воїни мають ініціативу та продовжують знищення ворога в глибині його оборони. На Мелітопольському напрямку триває наступальна операція, наші підрозділи завдають окупантам значних втрат в живій сили та техніці, відбито атаки ворога в районі Роботиного на Запоріжжі. Там також окупанти зазнають значних втрат. Загалом підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку виконали за добу 930 вогневих завдань", – повідомив полковник.

За словами речника, загальні втрати ворога за добу становлять 256 осіб особового складу. Також українські бійці знищили 39 одиниць військової техніки ворога, зокрема: один танк, три ББМ, шість артсистем, одну РСЗВ, 13 БПЛА, 13 автомобілів та ще дві одиниці дороговартісної техніки.

Також, за його інформацією, були знищені два ворожі склади боєприпасів.

За словами Штупуна, ворог підтягує свої сили, поповнює втрати та намагається атакувати. Водночас Сили оборони закріплюються і готуються просуватися далі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader