Роберт Дауні-молодший: Найкращі фільми актора
Роберт Дауні-молодший: Найкращі фільми актора

Роберт Дауні-молодший: Найкращі фільми актора

Роберт Дауні-молодший народився 4 квітня 1965 року в сім’ї режисера, актора та продюсера Роберта Дауні. У 5 років Роберт вперше блиснув на екрані, знявшись у батьківській картині «Загон». У 1984 році молодий актор з’явився в драмі «Первонароджений». Потім знявся в молодіжних комедіях «Ох ця наука», «Знову до школи», «Стінка на стінку», а також у новому фільмі його батька «Америка».

У 2009 році журнал «People» включив Роберта до списку найсексуальніших чоловіків, які нині живуть.

А вже у 2013, 2014 та 2015 роках Роберт Дауні-молодший очолив рейтинг найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду за версією «Forbes».

Актор неодноразово лікувався у реабілітаційних центрах від наркоманії. Якось його відпустили з такого центру всього на добу – щоб Роб знявся у кліпі Елтона Джона “I Want Love”.

Чаплін (1992)

1992 року Роберт Дауні-молодший виконав роль Чарлі Чапліна в однойменному фільмі Річарда Аттенборо. У картині показано як особисте життя Чапліна, і соціально-політична обстановка, що супроводжувала його діяльність у кінематографі.

Акторська гра Дауні-молодшого заслужила на високі оцінки. Актор удостоївся премії BAFTA за найкращу чоловічу роль, а також був номінований на «Золотий глобус» та премію «Оскар» у категорії «Найкраща чоловіча роль».

 

Солдати невдачі (2008)

Сюжет фільму розгортається навколо зйомок нового суперблокбастера про війну у В’єтнамі за участю зірок великої величини. Режисер не може налагодити контакт із акторами, а зрештою у продюсерів закінчуються гроші.

Тоді виникає неординарне вирішення всіх проблем. Закинути акторів у реальні джунглі, нічого їм не сказавши. Скрізь встановити приховані відеокамери та подивитися, що з цього вийде.

Роль у комедії принесла Дауні-молодшому ще одну номінацію на «Оскар» як кращому акторові другого плану.

 

Шерлок Холмс (2009)

Події фільму відбуваються у 1891 році. Шерлок Холмс і його друг доктор Ватсон вступають у поєдинок з одним із найжорстокіших і найхитріших злочинців Лондона — лордом Блеквудом. Той намагається знищити парламент та захопити владу в країні.

У перший же уїк-енд фільм побив усі рекорди з касових зборів. А сам Роберт отримав премію «Золотий глобус» у номінації «Найкраща чоловіча роль – комедія чи мюзикл».

 

Залізна людина (2008)

Творчий прорив зробив Роберт Дауні-молодший у 2008 році, коли його затвердили на головну роль у фільмі «Залізна людина». Він перетворився на зірку екранів і одну з найоплачуваніших зірок Голлівуду.

Перший фільм про геніального мільярдера-винахідника, який бореться зі злом у високотехнологічному супергеройському костюмі костюмі, зібрав у прокаті майже 600 млн доларів.

Надалі цей персонаж Дауні-молодшого з’являється ще й у «Месниках». Ці фільми – наймасштабніші роботи у творчій біографії актора.

 

Готика (2003)

Міранда Грей працює в психіатричній клініці для злочинців, яких визнали неосудними. Однак через деякий час Міранда приходить до тями і розуміє, що перебуває як ув’язнена у власній лікарні.

З’ясовується, що вона мала затяжний провал у пам’яті. У такому стані вона вбила сокирою свого чоловіка. І лише завдяки її другові, шерифу Райану, її визнали неосудним і відправили на примусове лікування.

Поцілунок навиліт (2005)

Невдаха злодія Гаррі зі своїм напарником грабують магазин дитячих іграшок. Але через помилку партнера спрацьовує сигналізація, і героям доводиться тікати.

Гаррі вдається врятуватися від переслідування поліцією на прослуховуванні акторів, яке він успішно проходить і потрапляє до Голлівуду на вечірку зірок. Там він зустрічає Хармоні, свою стару подругу. Там він натикається і на детектива Перрі.

 

Зодіак (2007)

Детектив розповідає реальну історію серійного вбивці із Сан-Франциско, який орудував у місті у 1960-1970-х роках.

Він називає себе Зодіаком. Маніяк спілкується з поліцією через репортерів місцевої газети San Francisco Chronicle. Зодіак посилає їм зашифровані листи, а репортери та поліцейські намагаються його зловити.

 

Суддя (2014)

Фільм розповідає про успішного адвоката, який живе у великому місті і звикли до певного способу життя. Але одного разу він отримує страшну звістку про смерть матері. І тепер йому треба їхати до рідного міста, щоб попрощатися з нею. Приїхавши до батьківського будинку, адвокат дізнається, що у смерті одного з мешканців звинувачують його батька. Останній присвятив своє життя роботі суддею.

 

Впритул (2010)

Дружина Пітера Хаймена готується стати матір’ю. Але сам Пітер на межі нервового зриву. І до того ж, щоб встигнути до народження своєї дитини, їй доведеться їхати в машині кілька днів із незнайомою людиною.

 

Соліст (2009)

Сюжет фільму заснований на реальній історії життя музиканта Натаніеля Айєрса. Журналіст на ім’я Стів Лопес зустрічає на вулиці колишнього віртуозного музиканта, який страждає на шизофренію.

Наразі чоловік змушений грати на двострунній скрипці на вулицях Лос-Анджелеса. Лопес усіма силами намагається допомогти музикантові повернутися до нормального життя. Згодом між двома героями виникає справжня дружба, яка змінить їх долі.

 

Джерело матеріала
loader
loader