Володимир Зеленський прибув із США із дводенним візитом до Канади
Володимир Зеленський прибув із США із дводенним візитом до Канади

Володимир Зеленський прибув із США із дводенним візитом до Канади

Володимир та Олена Зеленські прибули з США до Канади. Про візит президента України разом з першою леді до країни 21-22 вересня повідомили на сайті прем’єр-міністра Канади.

- Прем’єр-міністр Джастін Трюдо сьогодні оголосив, що Президент України Володимир Зеленський відвідає Канаду з 21 по 22 вересня 2023 року, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президента Зеленського супроводжуватиме перша леді України Олена Зеленська.

В Оттаві прем’єр-міністр Трюдо зустрінеться з президентом Зеленським, “щоб підтвердити постійну військову, економічну, гуманітарну підтримку та підтримку розвитку України з боку Канади, яка продовжує захищатися від жорстокої агресивної війни Росії”, сказано у заяві. Лідери країн візьмуть участь у церемонії підписання угоди про продовження зміцнення економічних зв’язків.

Перебуваючи в Оттаві, президент Зеленський звернеться до парламенту. Потім лідери поїдуть до Торонто, де зустрінуться з лідерами канадського бізнесу, “щоб посилити інвестиції приватного сектора в майбутнє України”. Потім прем’єр-міністр і президент відвідають захід з канадцями, зокрема українсько-канадською громадою.

Останній раз Володимир Зеленський і Джастін Трюдо зустрічалися у липні у межах саміту НАТО у Вільнюсі. У червні прем’єр-міністр Канади приїжджав до Києва. У квітні Канаду відвідав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

18 вересня Володимир та Олена Зеленські прибули до США. У Нью-Йорку президент України взяв участь у Генеральній Асамблеї ООН, а Вашингтоні зустрівся з президентом США Джо Байденом. 

Теги за темою
Володимир Зеленський Канада
Джерело матеріала
loader