Сенатор Макконнелл: Американців ввели в оману – підтримка України вигідна США
Сенатор Макконнелл: Американців ввели в оману – підтримка України вигідна США

Сенатор Макконнелл: Американців ввели в оману – підтримка України вигідна США

Передання Україні озброєння сприяє розвитку промислової бази у США, створює робочі місця для американців, тому в інтересах Сполучених Штатів продовжувати і навіть посилювати допомогу Києву у війні з Росією.

Про це заявив лідер республіканської меншості у Сенаті Мітч Макконнелл під час віртуального форуму Виграти війну. Виграти мир.

За його словами, підтримка України серед американців, передусім республіканців, падає через опозицію Дональда Трампа, втім хороша новина у тому, що керівництво Конгресу та лідери комітетів збройних сил, зовнішніх відносин і розвідки, бюджетних питань – у таборі підтримки українців.

Зараз дивляться

– Я думаю, що американський народ певною мірою введений в оману. Я не думаю, що вони розуміють факти, – зауважив сенатор.

Макконнелл вважає, що якщо російський диктатор Володимир Путін виграє цю війну, наступною буде країна НАТО, тому набагато розумніше зупинити це вторгнення, і єдині, хто готовий брати участь у цьому, – це самі українці.

– Ми стоїмо тут проти Китаю, Росії, КНДР та Ірану. Це вже говорить про те, що ви на правильному боці. По-друге, ми не втрачаємо жодного американського військового. Українці самі воюють. Щодо нашого ВВП – це справді мала частка, яку ми надаємо для цих зусиль в Україні, – пояснив політик.

А коли США відправляють зброю та боєприпаси в Україну, то, як зауважив сенатор, вони заміщують чимало своїх активів на більш сучасне, передове обладнання, наголосивши, що вони мали б відновлювати свою промислову базу й без війни в Україні через зростання конкуренції з боку РФ та КНР.

Напередодні спікер Палати представників Конгресу США, республіканець Кевін Маккарті заявив, що серед законодавців , яка передбачає уникнення тимчасового припинення роботи федеральних органів влади (так званий шатдаун) і паралельне виділення коштів для України.

Теги за темою
Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader