Кіра Найтлі: 10 найкращих фільмів актриси
Кіра Найтлі: 10 найкращих фільмів актриси

Кіра Найтлі: 10 найкращих фільмів актриси

Кіра Найтлі народилася на передмісті Лондона 26 березня 1985 року. 1999 року Кіра вперше з’явилася на великому екрані, знявшись у ролі двійника королеви Падмі у знаменитому блокбастері Джорджа Лукаса «Зоряні війни. Епізод I: Прихована загроза.

Кіру обрали для цієї роботи багато в чому завдяки її зовнішній схожості з основною виконавицею ролі Падме, Наталі Портман.

Широку популярність актриса здобула завдяки серії фільмів «Пірати Карибського моря», а також фільмам «Доктор Живаго», «Грай як Бекхем», «Гордість і упередження», «Небезпечний метод» та «Анна Кареніна».

Доктор Живаго (2002)

Критики вперше помітили Кіру Найтлі у ролі Лари у британському міні-серіалі «Доктор Живаго» за однойменним романом Бориса Пастернака.

Лару, чарівну дівчину з москви, люблять троє несхожих чоловіків. Багатий адвокат Віктор Комаровський, студент із більшовицькими ідеалами Паша Антіпов та Юрій Живаго – доктор та поет.

А навколо простих людей, змінюючи і ламаючи їх долі, йде своєю чергою невблаганна історія: Перша світова війна, революція, 1917 рік, зміна влади, громадянська війна.

Грай як Бекхем (2002)

Кіра Найтлі зіграла дівчинку-підлітка у фільмі «Грай як Бекхем». Фільм зібрав у світовому прокаті 76 млн. доларів. Він «відбив» вкладену в нього суму більш ніж 20 разів. А також приніс акторці довгоочікувану популярність.

За сюжетом, молода індіанка Джесс любить футбол. Її кумир – Девід Бекхем. А заповітне бажання – навчитися грати як він. Але батьки дівчини мріють про інше майбутнє для своєї доньки.

Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини (2003)

У 2003 році Кіра Найтлі зіграла головну жіночу роль у «Піратах Карибського моря: Прокляття Чорної перлини». Поява на екрані в компанії Джонні Деппа та Орландо Блума впритул наблизила актрису до голлівудського Олімпу.

Трохи пізніше акторка знялася в сиквелах популярного фільму, що зібрали понад $1,5 мільярда у прокаті. Ця кінострічка також принесла Найтлі найпрестижніші кінопремії.

Події фільму беруть початок на Карибах у першій половині XVIII ст. Капітан Джек Горобець прибуває до Порт-Ройалу з наміром викрасти корабель і згодом повернути собі свій старий корабель на чорних вітрилах – «Чорну перлину».

У цей час, дія древнього прокляття привертає до себе увагу легендарної команди піратів корабля «Чорна перлина». Вони роблять висадку на острів з метою знайти містичну монету та зняти закляття з корабля, що належить дочці губернатора на ім’я Елізабет Свонн. На шляху у піратів виявляється помічник коваля та мрійник Вілл Тернер.

Реальна любов (2003)

Фільм складається з дев’яти історій, що розвиваються паралельно. Кожна розгортається незадовго до Різдва, а кульмінацією всіх сюжетів стає святвечір. Саме тоді всі персонажі химерно переплітаються між собою.

Героями стають абсолютно різні люди: прем’єр-міністр Великобританії, письменник, заміжня жінка, яка відчуває, що чоловік до неї охолов, підліток, закоханий у «королеву» школи. Усіх цих людей поєднує лише одне — кохання.

Гордість та упередження (2005)

Кіра Найтлі виконала одну з найбільш значущих ролей у своїй кар’єрі, зігравши Елізабет Беннет у драмі «Гордість і упередження» за мотивами знаменитого роману Джейн Остін про нерівне кохання у вікторіанському суспільстві.

За роль норовливої простої сільської дівчини Елізабет, яка кинула виклик стереотипам вікторіанського суспільства, актрису номінували на «Оскар». Також її висували на «Золотий глобус» та кілька інших престижних премій, хоч жодну з них не отримала.

Спокута (2007)

Мелодрама, знята режисером Джо Райтом за однойменним романом Іена Макьюена, дія якого починається 1935 року. 13-річна Брайоні має чудову уяву і пише п’єси. Вона знає, що син прислуги Роббі закоханий у її старшу сестру Сесілію, і та відповідає йому взаємністю.

У них спільні надії, вони навчаються в Кембриджі і попереду на них чекає велике майбутнє. І ось тут у їхньому житті фатально втручається буйна підліткова уява молодшої сестри, Брайоні. Через нього Роббі із в’язниці відправляють на фронт Другої світової війни.

Минулої ночі у Нью-Йорку (2009)

Фільм розповідає про життя сімейної пари – Майкла та Джоанни. На один день їм доводиться розлучитися: Майкл разом зі своєю привабливою колегою Лорою вирушає у відрядження до Філадельфії.

Джоанна в Нью-Йорку тим часом зустрічає Алекса, з яким колись вона мала роман. Фільм паралельно демонструє боротьбу зі спокусою всіх чотирьох героїв.

Небезпечний метод (2011)

У 2011 році Кіра Найтлі зіграла роль невротичної пацієнтки Карла Густава Юнга у надривній психологічній драмі Девіда Кроненберга «Небезпечний метод».

Фільм розповідає про відносини психоаналітика з іншим відомим основоположником цього напряму – Зигмунд Фрейд. Ця роль зажадала від Найтлі великої самовіддачі. Адже актрисі потрібно було переконливо показати важкий шлях трансформації від неадекватної істоти до впевненої жінки.

Анна Кареніна (2012)

У 2012 році Кіра Найтлі виконала роль Анни Кареніної у фільмі «Анна Кареніна». За цю роль вона була номінована у 2013 році на премію Європейської кіноакадемії у номінації «Найкраща жіноча роль».

Молода заміжня аристократка Ганна Кареніна закохується у офіцера Олексія Вронського. Ганна розуміє, що такі почуття неприпустимі у світському суспільстві, частиною якого вона є. Серце жінки розривається від пристрасті до коханця. Зрештою, Ганна вирішує уникнути нелюбого чоловіка, чим накликає він суспільне осуд манірного вищого суспільства.

Хоч раз у житті (2013)

Ден – легенда шоу-бізнесу та колишній глава музичного лейблу. Грета – музикант та колишня дівчина рок-зірки. Випадкова зустріч із Гретою дає Дену новий шанс.

Вони вирішують разом записати альбом. У них немає ні грошей, ні професійних музикантів, але все це неважливо, тому що Грета і Ден готові до несподіваних поворотів і в музиці, і в коханні. Їхньою студією стає весь Нью-Йорк.

Джерело матеріала
loader
loader