В Одесі розтратили понад 2 мільйони гривень для міської лікарні: як працювала схема
В Одесі розтратили понад 2 мільйони гривень для міської лікарні: як працювала схема

В Одесі розтратили понад 2 мільйони гривень для міської лікарні: як працювала схема

Розслідування, проведене слідчими Національної поліції, розкрило випадок розтрати коштів у розмірі понад 2 мільйонів гривень. Схему розробив керівник одного з управлінь. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Одеської області.

Стало відомом, що під час закупівлі медичних кисневих генераторів для Одеської міської лікарні №8 для лікування хворих на COVID-19.

Уточнюється, що цей посадовець Одеської міської ради свідомо перерахував підрядникові повну суму тендеру, яку він виграв на постачання та встановлення медичних генераторів кисню. Хоча відповідно до постанови Кабінету Міністрів операції з ввезення та постачання такого обладнання звільняються від оподаткування ПДВ та мита. Сума в даному випадку становила 14,1 мільйона гривень, включаючи понад 2 мільйони гривень ПДВ.

На основі результатів досудового розслідування слідчі Головного слідчого управління Національної поліції під керівництвом Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру цій особі у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах у складі організованої групи.

За цим обвинуваченням йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі, а також позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Останні новини України:

Як писала Politeka, українець обібрав оборонне підприємство, всі деталі.

Також Politeka повідомляла, український завод допомагав рф, масштабна схема працювала після вторгнення.

Теги за темою
Одеса Одеська область
Джерело матеріала