Кулеба заявив, що підтримка США не зупиниться
Кулеба заявив, що підтримка США не зупиниться

Кулеба заявив, що підтримка США не зупиниться


США в останній момент затвердили тимчасовий бюджет, що запобігає зупинці роботи уряду, проте без коштів на допомогу Україні – щоб збільшити шанси на його ухвалення.

Сполучені Штати Америки продовжать надавати Україні допомогу  попри внутрішні політичні процеси й прийдешні президентські вибори. Про це у вівторок, 3 жовтня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телемарафону.

Голова МЗС згадав про останній візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона, під час якого той мав “дуже відверті й щирі розмови” з Джо Байденом і представниками Республіканської та Демократичної партій у Конгресі і заявив, що в США розуміють важливість боротьби. 

“Немає підстав говорити про те, що Америка не усвідомлює важливості для світу тієї боротьби, яка зараз триває на території нашої держави”, – сказав він. 

Кулеба припустив, що вибори у США матимуть вплив на допомогу Україні і можуть виникнути “якісь несподівані політичні кроки опонентів”.

“Але завдяки тому, що президент мав дуже предметні й сконцентровані розмови, які дали свій результат в плані надання Україні додаткової підтримки, ми можемо розраховувати на продовження підтримки України з боку Сполучених Штатів”, – додав міністр.

Палата представників Сполучених Штатів Америки ухвалила рішення про відставку спікера-республіканця Кевіна Маккарті.

Президент США Джо Байден тиснув на республіканців у Конгресі, щоб вони підтримали законопроєкт про надання додаткової допомоги Україні. Він заявив, що “втомився” від політичної кризи, яка ледь не призвела до припинення роботи уряду. 



Теги за темою
Україна США допомога
Джерело матеріала
loader
loader