Українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні
Українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні

Українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні

Українці продовжують робити заготівлі на зиму. У багатьох уже полиці заставлені консервацією з овочів та м'яса. На черзі врожай грибів.

Важливо дотримуватися технологій при консервації, адже можна наразити на цілу сім'ю небезпеки. Медики застерігають бути обережними, адже ці баночки зі смачним може приховувати смертельний ботулізм.

Ботулізм - серйозне отруєння, спричинене ботулотоксином, яким міститься у землі. Часто призводить до летальних наслідків. людину можна врятувати, якщо вчасно ввести пацієнтові спеціальну сироватку.

[img desc="консервація з овочів"]602863[/img

Якщо ви вже готуєте консервацію будинку, варто дотримуватись певних правил, додають фахівці обласної Держспоживслужби. Одна з загроз, яка може потрапити в ємність із консервацією – ботулізм. Убезпечити себе можна за допомогою термічної обробки, оскільки висока температура сприяє знешкодженню токсину.

Українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні - Фото 1
отруєння

Крім термічної обробки, овочі слід ретельно мити перед тим, як розподілити по ємностях, а також стежити за станом кришки та банки - вони не повинні мати дефектів. Але якщо кришка все ж таки здулася - консервацію слід викинути, зазначають працівники відділу перевірки харчових продуктів.

Фахівці кажуть – вакцина від ботулізму в Україні є, але важливо вчасно звернутись до лікарні. Крім овочів, токсин може перебувати в рибі та грибах.

Раніше ми повідомляли, що швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.

Джерело матеріала
loader