Російські вчителі привітали Путіна з днем народження, тримаючи портрети Бандери
Російські вчителі привітали Путіна з днем народження, тримаючи портрети Бандери

Російські вчителі привітали Путіна з днем народження, тримаючи портрети Бандери

Російських освітян розіграв білоруський вчитель історії. Він розіслав їм авдання нібито від партії «Єдина Росія». Підстави ніхто не помітив.

Вчителі та школярі в Калузькій області Росії записали привітання з днем народження для Володимира Путіна, тримаючи в руках портрет молодого Степана Бандери. Про це пишуть Zerkalo та «Настоящее время», передає hromadske.

Як виявилося, привітання зробили за ініціативою пранкера і ніхто не помітив підстави.

Вчителі калузьких шкіл отримали завдання нібито від регіонального відділення «Єдиної Росії» привітати президента РФ Володимира Путіна з днем народження 7 жовтня.

Від них вимагали провести акцію за участю дітей. Із завданням вислали портрет «молодого Путіна» та гасло «Наш президент — завжди молодий! Наш президент — завжди з нами. Наша перемога — попереду».

Вчителі завдання виконали та надіслали звіт його відправнику. Однак ніхто не помітив, що замість «молодого Путіна» на плакатах було фото Степана Бандери, зроблене орієнтовно у 1925-1926 роках під час його навчання в гімназії.

Російські вчителі привітали Путіна з днем народження, тримаючи портрети Бандери - Фото 1

Російські вчителі привітали Путіна з днем народження, тримаючи портрети Бандери - Фото 2

Російські вчителі привітали Путіна з днем народження, тримаючи портрети Бандери - Фото 3

Розіграш влаштував білоруський вчитель історії Владислав Бохана, відомий своїми акціями у школах. Він розповів, що розіслав листи до 30 шкіл Калузької області. Половина повідомлень не дійшла, тому що поштовий сервіс сприйняв їх як спам-розсилку.

«У підсумку можна сказати, що із приблизно 15 листів спрацювало чотири. При цьому я сьогодні навіть не став розсилати "погрозливі" повідомлення, оскільки зайнятий підготовкою виставки. Результат значний, як мені здається. І ніхто не помітив підступу», — сказав він.

Раніше Бохан кілька разів проводив подібні акції із розіграшем російських та білоруських вчителів.

Фото: Уладзік Бохан / Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Росія Володимир Путін
Джерело матеріала
loader
loader