Чи варто боятися лиха: що означає, коли чорна кішка перебігла перед вами дорогу
Чи варто боятися лиха: що означає, коли чорна кішка перебігла перед вами дорогу

Чи варто боятися лиха: що означає, коли чорна кішка перебігла перед вами дорогу

Насамперед варто поважати братів наших менших і не ставитися до них гірше через старовинні повір'я

Чорна кішка, що перебігла дорогу, вже століттями викликає обережність у людей. В давнину вважалося, що колір кота має певне значення. Стародавні повір’я і сучасні уявлення переплелись, створюючи атмосферу містики навколо цих пухнастиків.

З давніх-давен вірили, що чорні кішки є вісниками невдачі або, навпаки, можуть принести удачу. Все залежало від культурних та географічних особливостей регіону. Вірування про чорних кішок мають глибокі корені в історії. У середньовічній Європі їх асоціювали з відьмами та чаклунством. Вірилося, що відьми можуть перетворюватися на чорних кішок, щоб непомітно переміщуватися. З іншого боку, у деяких культурах, наприклад, у єгипетській, чорних кішок поважали за священних тварин.

Загальноприйняте повір'я говорить, що чорна кішка, яка перебігає дорогу, приносить невдачу. Проте, у Великобританії та Ірландії, наприклад, вважають, що це приносить удачу. На щастя сьогодні більшість людей сприймає це як кумедний знак або просто ігнорує, але деякі все ще дотримуються давніх традицій і вірять у магічну силу чорних кішок.

Нагадаємо, що також кішкам приписують можливість бачити речі, які людям недоступні. Тому вважалося, що коли кіт дивиться в одну точку — це не просто так. Також не просто так коти самостійно приходять до вас на подвір'я. Така поведінка може бути знаком долі, тому не варто проганяти пухнастого.

Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader