В Україні на ринках та в магазинах досить часто продають фальсифікати молочної продукції. При цьому споживачі можуть розпізнати такі товари самостійно.
Про те, як розрізнити фальсифікат від справжнього продукту – розповість OBOZREVATEL.
Які є способи розпізнавання фальсифікатів молочної продукції?
Споживачам в Україні потрібно звернути увагу на деякі ознаки:
- пакування: оригінальна продукція завжди має якісне пакування з вказанням всіх необхідних даних (назва продукту, склад, термін придатності, виробник, адреса виробництва тощо);
- смак та аромат: фальсифікована продукція може мати неприємний смак та аромат, відмінний від оригіналу;
- консистенція: якщо текстура продукту відрізняється від звичайної для оригінальної продукції, це може бути ознакою фальсифікації;
- ціна: якщо ціна на продукт значно нижча, ніж на аналогічний оригінал, це може свідчити про те, що це фальсифікована продукція;
- маркування: у фальсифікованій продукції можуть бути помилки в написанні назви виробника, адреси виробництва, складу тощо;
- документи: оригінальна продукція завжди супроводжується необхідними документами (сертифікат якості, декларація відповідності тощо), які підтверджують її якість та безпеку.
Якщо у вас є сумніви щодо якості молочної продукції, краще звернутись до перевірених магазинів та виробників, а також уникати покупок на ринках та у неперевірених точках продажу.
Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, в Україні з минулого року помітно – до 10-30% – подорожчала більшість молочних продуктів. Найсильніше – сири, сметана, йогурт у стаканах та вершкове масло. При цьому зростання ціни найближчим часом навряд чи зупиниться, бо в жовтні очікується підвищення закупівельної вартості сировини, тобто молока.
Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!