Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Британії опублікували спільну заяву щодо Ізраїлю
Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Британії опублікували спільну заяву щодо Ізраїлю

Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Британії опублікували спільну заяву щодо Ізраїлю

Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Британії опублікували спільну заяву щодо Ізраїлю

Байден, Макрон, Шольц, Мелоні та Сунак висловили підтримку Ізраїлю та засудили дії ХАМАС.

Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Британії опублікували спільну заяву щодо ескалації в Ізраїлі, у якій засудили дії ХАМАС. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

“Сьогодні ми - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент США Джо Байден - висловлюємо нашу непохитну і об'єднану підтримку державі Ізраїль і наше однозначне засудження ХАМАС та його жахливих актів тероризму”, - йдеться у заяві.

Лідери країн також наголосили, що терористичні дії ХАМАС не мають жодного виправдання, легітимності і повинні бути засуджені усім світом. 

“Тероризм ніколи не має жодного виправдання. Останніми днями світ з жахом спостерігав, як терористи ХАМАС вбивали сім'ї в їхніх будинках, вбили понад 200 молодих людей, які насолоджувалися музичним фестивалем, викрадали літніх жінок, дітей і цілі родини, які зараз утримуються як заручники”, - додається у заяві.

Лідери запевнили, що їхні країни підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе і свій народ від таких звірств. 

“Ми також підкреслюємо, що це не той момент, коли будь-яка ворожа Ізраїлю сторона може використовувати ці напади для отримання вигоди”, - попередили лідери п'яти країн, додавши, що визнають законні прагнення палестинського народу і підтримують рівну міру справедливості та свободи як для ізраїльтян, так і для палестинців. 

“Але не робіть помилки: ХАМАС не представляє ці прагнення, і не пропонує палестинському народу нічого, окрім ще більшого терору і кровопролиття”, - наголосили вони.

 “Протягом наступних днів ми будемо залишатися єдиними і скоординованими, разом як союзники і як спільні друзі Ізраїлю, щоб забезпечити Ізраїлю можливість захистити себе і, зрештою, створити умови для мирного і інтегрованого регіону Близького Сходу”, - йдеться у заяві.

Десятки викрадених ізраїльтян, сотні вбитих, тисячі поранених — такий результат раптового нападу терористів ХАМАС на Ізраїль. Ізраїль оголосив про військову операцію на території Сектора Гази. Якщо не зважати на значні втрати, немає сумнівів, що в ізраїльтян вистачить сил, аби фізично знищити ХАМАС як боєздатну військово-політичну структуру. Але що буде далі? Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова «Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?».

Джерело матеріала
loader
loader