Припинення підтримки України: чого насправді чекати найближчим часом
Припинення підтримки України: чого насправді чекати найближчим часом

Припинення підтримки України: чого насправді чекати найближчим часом

Коментуючи страхи з приводу «втоми» Заходу від війни в Україні, відомий військовий експерт Олег Жданов запевнив, що цього не буде, пише Politeka.net.

«Щоб заспокоїти нас усіх я констатую, що пакети допомоги як йшли, так і йдуть. Все узгоджено. І продовжує узгоджуватись. Для адептів російського світу скажу, що не дочекаєтеся, щоб Захід втомився та перестав нам допомагати.

Тому що Захід розуміє, що якщо з коричневою чумою треба було боротися в середині 20-го століття, то з рашистською чумою треба боротися на початку 21 століття, тому ні про яке припинення підтримки не йдеться», - запевнив Жданов у своєму новому відеоогляді.

Військовий експерт також звернув увагу на новий пакет допомоги Німеччини. Його загальна вартість – мільярд євро.

«Розумієте масштаби? До речі, Німеччині треба віддати належне – вони майже підбираються до обсягів США. Вони на другому місці за обсягами постачання озброєнь. І вони закликають ще підтримувати», - наголосив Олег Жданов.

Додамо, Міноборони Німеччини напередодні засідання Контактної групи з оборони України оголосило про "зимовий пакет" військової допомоги на загальну суму близько 1 мільярда євро.

«Щоб захистити критично важливу інфраструктуру на початку зими та забезпечити подальшу військову підтримку, Німеччина надає Україні додаткові системи ППО Patriot, IRIS-T та Gepard», - повідомляли у відомстві.

Також до пакету допомоги увійшли транспортні засоби, зброя та спорядження на суму понад 20 мільйонів євро для українського спецназу, боєприпаси калібру 155 мм, десять танків Leopard 1 A5, 20 броньованих медичних машин.

Очікується також, що до кінця 2023 року у Німеччині пройдуть навчання 10 000 українських солдатів.

Останні новини України:

Є приліт, росіяни жорстоко атакували, ніч була непростою.

Названо міста України, які можуть зникнути назавжди.

Експерт навів докази, чому США не залишать Україну без підтримки.

Теги за темою
США Німеччина допомога
Джерело матеріала
loader