Після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг
Після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг

Після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг

У неділю, 15 жовтня, зі Львова до Варшави вирушив перший за 18 років поїзд. Він курсуватиме через Рава-Руську, де пасажири пересідатимуть на потяг польського перевізника, оскільки українські колії відрізняються від європейських. Відео оприлюднив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

- Пасажири їдуть з обласного центру у Раву-Руську, а там зручно – на одній платформі – пересядуть у потяг польського перевізника SKPL, який повезе їх у Польщу. Запостив це відео завдяки Wi-Fi «Укрзалізниці», - написав він у Telegram.

Рейси виконуватимуть дизель-поїздом компанії SKPL. З вокзалу "Варшава Всходня" потяг вирушатиме о 21:45, прибуватиме на станцію Рава-Руська у Львівській області о 05:15. Поїзд слідуватиме через станцію Люблін Гловни. На маршруті буде задіяний рейкобус (дизель-поїзд) компанії Stowarzyszenie Kolejowych Przewozow Lokalnych (SKPL).

Виїзд із Рави-Руської об 11:00, прибуття у Варшаву - 17:29. Тривалість поїздки з Польщі - 6,5 години, з України - 7,5 години.

До Рави-Руської та зворотно рейси виконуватиме український сучасний дизель-поїзд ДПКр-3, який має три вагони та вміщає 182 пасажири. Він курсуватиме під номером 867/868 від станції Коломия через Івано-Франківськ, Калуш, Долину, Моршин, Стрий, Львів, Брюховичі та Жовкву до Рави-Руської та зворотно.

Теги за темою
Польша Львів Укрзалізниця
Джерело матеріала
loader
loader