Павло Вишняков зізнався, що вивчає українську мову та думає про зміну громадянства
Павло Вишняков зізнався, що вивчає українську мову та думає про зміну громадянства

Павло Вишняков зізнався, що вивчає українську мову та думає про зміну громадянства

Актор Павло Вишняков зізнався, що думає про зміну громадянства Білорусі та отримання українського паспорта. В інтерв'ю KP.UA артист розповів, що для цієї процедури йому важко отримати необхідні документи. Але й в Україні у нього постійно виникають проблеми через наявність паспорта країни-сусіда.

– Думав. Але це справді складне питання, бо потрібні документи, які я не можу отримати. З одного боку, кажуть, що я можу це зробити, з іншого – це дуже складно, і зараз це питання не вирішують. Я можу жити і з цим документом, який я маю. Але завжди виникають проблеми. Проблеми з переміщенням, постійні запити, затримання тощо. Щоразу мені доводиться пояснювати, хто я, чому я тут, що я тут роблю. Іноді ці питання можуть тривати хвилину, а іноді й годину і дві, - уточнив він.

Вишняков додав, що у побуті вже розмовляє українською мовою. Він почав вивчати його ще 3-4 роки тому, але поки що не всі слова вимовляє правильно.

- Так, але можу не всі слова правильно вимовляти, будете терпіти. Вперше я почав вивчати українську мову 3-4 роки тому. У мене була дуже гарна вчителька. Складно було, коли починав. Тоді закинув, бо дуже мало людей із мого оточення підтримали моє бажання. Зараз просто розмовляю з людьми українською та намагаюся всіх підбити, щоб зі мною теж спілкувалися українською.

Вишняков майже 10 років прожив в Україні і сьогодні називає її своєю рідною домівкою. З початку повномасштабної війни артист відмовляється від усіх кінопроектів, заснував свій благодійний фонд та присвятив себе волонтерству.

Джерело матеріала
loader
loader