"Одна з бригад у них вже закінчилася": військовий ЗСУ розповів про атаки РФ під Авдіївкою й великі втрати ворога. Відео
"Одна з бригад у них вже закінчилася": військовий ЗСУ розповів про атаки РФ під Авдіївкою й великі втрати ворога. Відео

"Одна з бригад у них вже закінчилася": військовий ЗСУ розповів про атаки РФ під Авдіївкою й великі втрати ворога. Відео

Російські окупаційні війська тимчасово знизили інтенсивність атак у районі Авдіївки Донецької області, проте захисники України очікують, що бої незабаром знову активізуються. Наші воїни мужньо обороняються й завдають противнику втрат – одна з ворожих бригад "уже закінчилася".

Про ситуацію на вказаній ділянці фронту розповів командир взводу БПЛА 59-ї бригади Збройних сил України Андрій Серган. Він дав коментар в ефірі "Радіо Свобода" вранці 16 жовтня (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Включення військовослужбовця Андрія Сергана до прямого ефіру

За словами воїна, заяви про те, що "градус спав" і окупанти атакують уже не так активно, відповідають дійсності. Але, наголосив він, у будь-якому випадку це тимчасова ситуація. Загарбники відійшли, "як хвиля". "А потім ця хвиля нас знову може накрити. Тому ми готуємось", – зазначив захисник країни.

"Одна з бригад уже у них [ВС РФ] закінчилася. Зараз зайшла інша бригада. Це регулярні військові російські, так що в принципі очікуємо на нову потужну "хвилю". Але водночас готуємося до того, щоб дати гідну відсіч", – сказав Серган.

Коли ведуча запитала про мету штурмових дій окупантів у районі Авдіївки, військовослужбовець наголосив: головна ціль противника – захопити нашу державу повністю.

"Потрібно, щоб наші в тилах люди готувалися і переводили і економіку, і все, на військові рейки. Тому що зараз не вистачає тих дронів, не вистачає тих засобів, не вистачає тих методів, щоб не втрачати людей", – сказав Серган. Він заявив, що для нас найкращий варіант – воювати на відстані.

Серган додав, що в Авдіївці залишилося цивільне населення, зокрема люди похилого віку або особи, яким важко виїхати самостійно. Командир взводу БПЛА вважає, що їх потрібно організовано евакуювати, щоб громадяни не залишилися в окупації у разі втрати міста.

Авдіївка на карті

Як писав OBOZ.UA, Інститут вивчення війни раніше заявив, що армія РФ продовжує наступальні операції на Авдіївському напрямку, але не досягає успіхів. Значні втрати ворога в техніці й живій силі призвели до ймовірного зниження темпів російських операцій у цьому районі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader